Юристи в гостях у ветеринарів

September 16, 2021
 
     14 вересня 2021 року студенти 1 групи 1 курсу юридичного факультету разом з наставником Мар’яною Павлівною Ліхтер відвідали музей анатомії НУБіП України. При вході у навчальний корпус групу зустрів привітний доцент Микола Михайлович Стегней.
 
     Ще дорогою ніхто і уявити не міг, що нас чекає так багато цікавих і унікальних експонатів. Однак як тільки відкрились двері музею, ми оцінили, скільки часу і яку колосальну працю вкладено у збір та підготовку кожного анатомічного екземпляру (а їх тут близько 1 800!). Нам розповіли, що цей прекрасний музей функціонує завдяки професору Олегу Петровичу Мельнику, адже саме він започаткував його і займається розбудовою вже 32 роки. Хотілось детально роздивитися все!
     Микола Михайлович дуже колоритно розповів історію скелетів і опудал тварин, які раніше знімались у кіно, жили у зоопарку, здобували перемоги у кінних перегонах, були подаровані державним діячам іноземними послами. Привернуло увагу творче розташування експонатів: родичі знаходились поруч, а скелет вовка «кусав» скелет кози (ми навіть повірили у легенду, згідно з якою коза померла від укусу саме цього вовка). Студенти розпитували про найрізноманітніші біологічні матеріали – і на все отримували розгорнуту історію про їх походження та особливості. Антилопи, кити, носороги, жирафи, пітони… кого тут тільки немає. Щоправда, ми не звикли їх бачити з такого ракурсу, тому це був новий, неординарний досвід.
     Після музею нас запросили в аудиторію, де студенти факультету ветеринарної медицини препарують біологічний матеріал. Умивальники у вигляді голів коней, розмальовані стіни зі справжніми кістками великої рогатої худоби на них, cкелети коней з сідлами навпроти столів – все тематично, творчо і оригінально.
        Аніж сто раз прочитати про музей, краще один раз побачити на власні очі

Дякуємо за гостинність кафедрі анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка!

Музей перевершив наші найкращі очікування! Бажаємо Вам натхнення і подальшого процвітання!

Наставник 1 групи 1 курсу юридичного факультету,
старший викладач кафедри аграрного, земельного
та екологічного права ім. акад. В.З. Янчука
Ліхтер М.П.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook