Розширене засідання вченої ради факультету інформаційних технологій: підбили підсумки навчання за 2020/2021 н.р. та обговорили завдання на наступний навчальний рік

31 August 2021, 9:49

Розширене засідання вченої ради факультету інформаційних технологій розпочала декан факультету Олена Глазунова з представлення результатів роботи за навчальний рік. На засіданні був присутній Анатолій Ткачук, проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку.

 

 

 

 

Декан відзначила, що поряд з успішним розвитком факультету у навчальній та науковій діяльності є низка проблем, які необхідно вирішувати вже зараз. Одним з таких завдань є удосконалення навчальних лабораторій факультету, створення новітніх технологічних лабораторій для вирішення перспективних завдань в ІТ галузі, зокрема. На факультеті постійно відбувається оновлення існуючої лабораторної бази. 31 серпня було відкрито нову лабораторію «Навчальний кіберполігон». Доукомплектовуються лабораторії розробки та впровадження інформаційних систем, 3Dдруку. Необхідно працювати над створенням лабораторій штучного інтелекту, технологій блокчейну, хмарних технологій.

Піднімалося питання зростання контингенту студентів, що, звичайно є великим позитивом роботи колективу факультету, профорієнтаційної роботи, але поруч з цим необхідно посилювати кадрове забезпечення, запрошувати викладачів для викладання вузькопрофільних дисциплін, необхідно ставити питання про збільшення площ для приміщень факультету, оскільки вже зараз відчувається перевантаження навчальних аудиторій та лабораторій.

Олена Григорівна також дала повний аналіз роботи кафедр у науковій діяльності, зокрема, факультет хоч і має 1 місце на сьогодні за кількістю публікацій у Scopus та Wos, проте має великі проблеми з поданням наукових тем на конкурси МОН, НФД та укладання госпрозрахункових договорів. Ті ж інноваційні проекти, які виконують фахівці факультету – з розробки та підтримки електронного освітнього середовища університету, на жаль не можуть бути зараховані як госпрозрахункові проекти.

Після виступу декана завдання для НПП кафедр прозвучали від заступників декана Наталії Клименко – з навчальної і виховної роботи, Андрія Блозви – з технічного та програмного забезпечення, Мокрієва Максима – з впровадження ІТ у освітню та управлінську діяльність. 

В обговоренні взяли участь завідувачі кафедр, які звертали увагу присутніх на особливості проведеної роботи у підрозділах та означили проблеми і завдання на на навчальний рік.

Завідувач кафедри інформаційних систем і технологій Михайло Швиденко зауважив, що відкриття нової 126 спеціальності підвищує відповідальність кафедри за підготовку фахівців, над чим кафедра і буде інтенсивно працювати. Крім того, значні зусилля будуть прикладені для виконання міжнародного проекту з розробки е-контенту та платформи спільно з економічним факультетом.

Завідувач кафедри комп'ютерних систем і мереж Валерій Лахно відзначив, необхідно перейменувати кафедру у кафедру комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки. Це пов’язано з наступною акредитацією.

Завідувач кафедри комп'ютерних наук Белла Голуб наголосила на необхідності вирішення питань з кадровим забезпеченням кафедри.

Завідувач кафедри економічної кібернетики Дмитро Жерліцин розповів про перспективи нової спеціальності "Цифрова економіка" та особливості профорієнтаційної роботи у соціальних мережах, яку виконували працівники кафедри для залучення абітурієнтів у 2021 році.

З привітанням до працівників факультету звернувся проректор Вадим Ткачук, який побажав всім здоров’я, трудової наснаги, щастя в родинах та успіхів в особистому житті, вручив почесні нагороди від університету співробітникам факультету – Рогозі Наталії Анатоліївні – звання почесного працівника НУБіП, Голуб Беллі Львівні – Почесну грамоту НУБіП, Блозві Андрію Ігоровичу – Подяку НУБіП. Також, Вадим Анатолійович наголосив на тих викликах, що стоять перед університетом і роль факультету у їх подоланні. Звернув увагу на необхідність підвищення ефективності наукової роботи.

На завершення декан Олена Глазунова подякувала колективу за злагоджену роботу та закликала до постійного саморозвитку, підвищення фахової кваліфікації, побажала всім міцного здоров’я та наснаги у новому навчальному році.

 

Осипова Т.Ю., секретар вченої ради факультету інформаційних технологій

 

 

 

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook