Агрохіміки презентують свої здобутки до Дня НУБіП України

May 31, 2021
     До дня Національного університету біоресурсів і природокористування України кафедра агрохімії та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна агробіологічного факультету презентувала свої наукові розробки із агрохімсервісу технологій вирощування сільськогосподарських культур із елементами прецизійного агровиробництва.

      Починається він із демонстрації технологій отримання безвірусного посадкового матеріалу за допомогою культури in vitro сортів української селекції. Це дозволяє конкурувати з імпортованим насіннєвим матеріалом.

      Наступним етапом є представлення обладнання із агрохімічного скаутінгу, яке дозволяє проводити моніторинг стану рослин у полі за допомогою спеціальних дронів і портативного агрохімічного інструментарію.

      Продовженням логічного ланцюга агрохімічного сервісу є управління живленням рослин. Із цього напряму кафедра має у своєму розпорядженні розроблену лінійку спецдобрив та технічні засоби для їх якісного і своєчасного внесення (промисловий квадрокоптер XAG). Крім того, таке обладнання дозволяє вносити ЗЗР, трихограму (для захисту від шкідників), а також висівати сидеральні культури.

     Цей агрохімічний ланцюг студенти агробіологічного факультету опановують частково на рівні бакалавра, вивчаючи дисципліну «Безпілотне обприскування та бакові суміші».

     У повному обсязі ланцюг агрохімсервісу – за допомогою новітніх технологій – опановують студенти освітньо-професійної магістерської програми «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві», де студенти навчаються управляти формуванням урожаю через живлення, із застосуванням інноваційних рішень, працюючи із роботом по догляду за рослинами FarmBot, який наданий компанією «Drone.ua» у межах співпраці. Навчаючись на цій програмі, студенти також працюють із розробками компаній «Trіmble» і «AgriLab».

Надія Бордюжа,

доцент кафедри агрохімії  та якості продукції  рослинництва ім. О.І. Душечкіна


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook