Про вибір, можливості і перспективи: день відкритих дверей на гуманітарно-педагогічному факультеті

April 17, 2021

Наш факультет, рости і процвітай!
В майбутнє йди величною ходою,
І збагати знаннями, рідний край,
Ми всі пишаємось тобою!

Є тисячі доріг, мільйони вузьких стежинок,
Є тисячі ланів, але один лиш мій...
В. Симоненко

Правильний вибір професії – це моральне задоволення, висока самооцінка – точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів. Це складний і відповідальний етап в житті кожної людини. І щоб його здійснити потрібно враховувати всі сторони професійного самовизначення. Основним принципом, формулою вибору професії, повинен бути всебічний аналіз власного «хочу», «можу», «потрібно».

Як же правильно обрати професію, освітню програму, університет? Які перспективи працевлаштування? Які переваги навчання в конкретному університеті? Які умови та матеріально-технічне забезпечення, де готують висококваліфікованих фахівців? Які можливості для студентів? Яке дозвілля, яке допомагає розвивати світогляд і створювати найміцніші дружні зв’язки та ін.?

На ці питання та багато інших майбутні студенти, а сьогодні ще абітурієнти, 17 квітня 2021 р. отримали відповіді на дні відкритих дверей університету, гуманітарно-педагогічного факультету і спеціальностях факультету, які в умовах пандемії проходять в онлайн-форматі. Особливо корисний цей захід був для абітурієнтів, які ще вагаються, яку ж саме спеціальність обрати з-поміж усіх конкурентноспроможних на гуманітарно-педагогічному факультеті: журналістика, психологія, міжнародні відносини, професійна освіта, соціальна робота, філологія (перша – англійська чи німецька?), фізична культура і спорт.

 

На день відкритих дверей на гуманітарно-педагогічному факультеті  завітало майже 300 випускників загальноосвітніх закладів освіти, ліцеїв, гімназій, а також випускники коледжів м. Києва, м. Ставища, Фастова і Миронівки Київської області, м. Бережани, м. Вінниці, м. Ірпеня, м. Прилук, смт. Немішаєве та ін.

Розпочала зустріч декан гуманітарно-педагогічного факультету Інна Савицька і запропонувала уявити, що наше спілкування проходить офлайн, наживо, і закликала дарувати один одному щирі усмішки приєднуючись з увімкненими камерами та вмикати мікрофон або писати в чаті, щоб поставити запитання, уточнити інформацію.  Наша стратегічна мета, зазначила декан факультету, незмінна: забезпечити підготовку висококваліфікованих, конкурентоспроможних спеціалістів фізично і морально здорових патріотів України, здатних ефективно працювати в нинішніх непростих умовах.

Інна Миколаївна спрезентувала випускникам шкіл, ліцеїв, гімназій, коледжів коротку історію та сучасність факультету, можливості різних спеціальностей, за якими гуманітарно-педагогічний факультет готує фахівців, розповіла про науковий потенціал кафедр, умови вступу та вимоги до навчання, соціальну інфраструктуру, можливість отримати подвійні дипломи і другу вищу освіту протягом навчання на бакалавраті, про міжнародне стажування, програми мобільності і про те, чому зможуть навчитися майбутні студенти та де  зможуть працювати після отримання диплома.

Майбутні студенти з особливим інтересом переглянули відеоролик про можливість розвитку своїх творчих здібностей, адже в університеті є танець народний, бальний, сучасний; естрадний і народний спів, театр «Березіль», а також про функціонування спортивних секцій (футбол, військово-спортивні багатоборства, спортивна радіопеленгація, бокс, волейбол, баскетбол, важка атлетика,  гирьовий спорт).

Завершуючи зустріч, Інна Миколаївна наголосила на тому, що, насамперед, потрібно вірити в себе, у  власні сили, адже тільки наполегливою працею можна досягнути результатів та успіхів, а також висловила упевненість, що обравши НУБіП України, гуманітарно-педагогічний факультет, абітурієнти зроблять правильний вибір.

Після загальнофакультетської зустрічі майбутні абітурієнти продовжили спілкування зі завідувачами, викладачами і студентами випускових кафедр, які більше розповіли про свої спеціальності та надали вичерпні відповіді на всі запитання.

Упевнені, що кожен із учасників цієї зустрічі зрозумів:
Правильний вибір – крок до життєвого успіху!
МІЙ ВИБІР – моя дорога,
НУБіП України – моя перемога!

Якщо ви маєте запитання або хочете розповісти про гуманітарно-педагогічний факультет і НУБіП України своїм друзям, то ця інформація буде корисною для вас:

Сторінки факультету:
в Instagram: https://www.instagram.com/hum.ped.nubip/
у Facebook: https://www.facebook.com/pedagogy.nubip
Youtube-канали: https://www.youtube.com/channel/UCEAfohxFqUvxT0xtoXSQTqA
                           https://www.youtube.com/channel/UCp_33p_fKTHI5o_fc0yPYcA 
 

Світлана Харченко,
заступник декана гуманітарно-
педагогічного факультету

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook