Віра Качур та юні теоретики пройшли онлайн-стажування та отримали міжнародні сертифікати учасників весняної школи «Вступ до німецького права»

April 14, 2021

 

Хоча карантин і обмежив очний формат наукової співпраці, але слід погодитися, що він відкрив нові можливості для активізації дистанційного навчання, наукової роботи та наукового обміну.

 

Березень 2021 року подарував чудову нагоду долучитися до роботи весняної школи «Вступ до німецького права», організованої за сприяння Німецько-українського об’єднання юристів (УНОЮ). Протягом п’яти днів з 15 березня до 19 березня 2021 року доповідачі знайомили нас з німецькою правовою системою. Зокрема, були прослухані доповіді «Вступ до німецького права, методологія» (Райнер Ведде), «Конституційне та адміністративне право» (Miхаель Хакенберг), «Цивiльне право» (Уляна Фешко), «Господарське право (Димитрі Іммерманн), «Кримінальне та кримінально-процесуальне право» (Райнер Бiрке), «Податкове право» (Райнер Хартманн), «Європейське право» (Miхаель Галер), «Європейський правовий захист» (Лiдiя Москвич), «Міжнародне процесуальне право» (Оксана Щербанюк), «Процесуальне право Німеччини» (Валерiя Воллезен).

 

 

Учасниками цієї весняної школи, стали і члени студентського наукового гуртка «Клуб юних теоретиків», які охоче поділилися своїми враженнями від цього наукового заходу.

Данило Ухаль, студент групи Прав-2004: «Конференція була дуже інформативною. Я відвідав конференцію такого формату вперше. Тому мені було дуже цікаво і, передусім, з точки зору свого майбутнього фаху. Хочу відзначити як високий рівень подачі матеріалу усіма доповідачами, так і високий рівень самої організації Школи – чіткий і злагоджений. Крім того, цей захід надихнув мене продовжити вивчення німецької мови, яке я розпочав ще у школі.

Хочу висловити подяку керівниці нашого гуртка Вірі Качур, яка поділилася інформацією, що дозволила мені взяти участь у роботі Zoom-конференцій, розширити свій професійний світогляд, а також отримати нові знання.

Загалом було дуже змістовно та цікаво! Я впевнений, що кожний з нас, учасників, отримав для себе не лише відповіді на питання, що цікавили, а й ґрунт для роздумів та зростання!».

 

 

Аліна Гузик, студентка групи Прав-2003: «Я брала участь у весняній школі «Вступ до німецького права». Цей курс тривав з 15 по 19 березня. Кожний день моєї участі у роботі весняної школи «Вступ до німецького права» був дуже цікавим та особливим. З моменту реєстрації та кожного дня з 15 до 19 березня я з нетерпінням чекала початку наступної онлайн-зустрічі, щоб якнайшвидше ознайомитися з новою темою, визначеною у програмі. Спочатку я була переконана, що доповіді кримінальне та кримінально-процесуальне право будуть найцікавішими. Але найбільше сподобалася та запам'яталася доповідь, яка торкнулася шлюбно-сімейного права. Також мені сподобалося те, що ми могли запитувати про все, що нас цікавить як анонімно, так і публічно. Піймала себе на думці, що трішки боюся запитувати публічно, зважаючи, на те, що питання будуть не зовсім доречними або навіть і кумедними. Вразило, як доповідачі завжди надавали відповіді на будь-які, навіть перший погляд безглузді питання, демонструючи, що для них важливо задовольнити інтереси кожного учасника. Згодом керівниця нашого гуртка пояснила мені, що боятися питань не варто. Адже немає безглуздих питань. Є питання, що не були задані.

Ця Школа стала моїм першим досвідом знайомства із доповідями-лекціями за межами факультету. Я намагалася законспектувати кожне сказане слово. Надіюся, що у майбутньому мені щось із прослуханого обов’язково стане в нагоді».

 

 

Світлана Осіпова, студентка групи Прав-2004: «Мої враження від участі у весняній школі «Вступ до німецького права», що була організована Німецько-українським об‘єднанням  юристів, надзвичайно позитивні! Адже дізналася багато нового і цікавого про практичне й історичне значення німецького права, познайомилася з різними галузями німецької правової системи. А ще мене вразило  те, що ця Школа охопила надзвичайно широке коло учасників від науковців, практиків, студентів і до тих, хто просто цікавиться німецьким правом. Я з великим задоволенням відвідала всі лекції. Не менш приємно було отримати сертифікат, який для мене, як студентки-першокурсниці і майбутнього правника, є необхідним для професійного розвитку».

 

 

Роман Слободянюк, студент групи Прав-2004: «Дуже вдячний організаторам весняної школи «Вступ до німецького права» і Вірі Качур, яка підказала про цей захід, за можливість ближче познайомитися із правовою системою ФРН. Це було для мене дуже пізнавально і захоплююче! Крім того, що познайомився з основами німецького права, ще й відчув стиль викладу матеріалів від німецьких доповідачів. Крім фахових уроків, виніс ще й те, що вкрай необхідно більше уваги приділяти вивченню іноземних мов!»

 

 

Тож долучайтеся до учасників «Клубу юних теоретиків», отримуйте можливість брати участь в різних наукових заходах та професійно зростайте!

 

Віра Качур,

наукова керівниця студентського наукового гуртка

«Клуб юних теоретиків»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook