Кафедра теорії та історії держави і права обговорила ОПП «Право» для бакалаврів та магістрів на 2021-2022 навчальний рік

April 13, 2021

 

Зміни, які сьогодні відбуваються в освітньому просторі, передусім спрямовані на врахування думки студентства та стейкхолдерів при формуванні освітньо-професійних програм зі спеціальності 081 «Право». Науково-викладацький склад кафедри теорії та історії держави і права також активно включився у цей процес.

 

31 березня, 08 квітня та 09 квітня кафедра теорії та історії провела робочі зустрічі в онлайн-режимі, на яких науково-педагогічні працівники (Віра Качур, Ірина Єрмоленко, Людмила Протосавіцька, Олена Чомахашвілі, Світлана Хомяченко, Карім Ємельяненко), провели жваві обговорення-дискусії щодо покращення компонент освітньо-професійних програм підготовки правників за першим (бакалаврським) і другим (магістерським) рівнями вищої освіти.

 

 

На зустрічах обговорили матриці відповідності обов’язкових компонент загальної та фахової підготовки загальним програмним компетентностям (ЗК, СК) та програмним результатам навчання (ПРН). Таких навчальних дисциплін у 2021-2022 навчальному році буде чотири: «Історія держави і права зарубіжних країн», «Історія держави і права України» (загальна підготовка) та «Теорія держава і права», «Юридична деонтологія» (фахова підготовка).

 

 

Але найбільш жваві дискусії точилися навколо вибіркової складової, адже доводилося враховувати запити студентської спільноти та потенційні побажання роботодавців та інших стейкхолдерів.

Тому з новаціями в ОПП «Право» для бакалаврату та магістратури можна буде ознайомитися уже найближчим часом і взяти участь в їх обговоренні (перейти за посиланням). Тож чекаємо Ваших конструктивних зауважень та пропозицій.

 

Ваша думка цінна і важлива для нас!

 

Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook