Опановуємо навички нормотворення

February 26, 2021

 

Сьогодні, у час інформаційних технологій, традиційної передачі знань від лектора до студента уже недостатньо. Сучасна освіта вимагає нових підходів до навчання, серед яких перевага надається інтерактивним методам. Саме вони забезпечують активність усіх учасників навчального процесу, діалог, взаємодію та взаємоповаги.

Проведення практичних занять з дисциплін кафедри теорії та історії держави і права у форматі F2F відкрило нові можливості для застосування активних форм роботи зі студентами 1 курсу юридичного факультету НУБіП України. Молоді колеги уже спробували шукати рішення в умовних проблемних ситуаціях під час ділової гри (дисципліна  «Юридична деонтологія»).

26 лютого 2021 р. під час практичного заняття з теми «Юридична техніка» їм було запропоновано скласти проєкт нормативно-правового акта (навчальна дисципліна «Теорія держави і права») про затвердження символіки їхньої академічної групи. З присутніх студентів академічних груп (Прав-2003, Прав-2004, Прав-2005) шляхом жеребкування було утворено малі робочі групи, кожна з яких отримала завдання не просто скласти проєкт цього правового документу, а й намалювати його. Озброївшись засобами для роботи (папір, маркери, фломастери, олівці), студенти поринули у творчий 30-хвилинний процес творення.

 

 

Після цього кожна з робочих груп представила зразок символіки своєї групи та ознайомила присутніх із змістом розробленого проєкту.

 

 

 

По завершенню презентацій відбулася групове обговорення результатів проведеної роботи, студентам було запропоновано знайти нормотворчі помилки у їхніх проєктах (звісно, якщо такі були) і взяти їх до уваги, а також традиційний feedback і світлина напам’ять.

 

 

 

 І хоча дистанційне навчання також не було позбавлене цікавих підходів до навчання (інтерактивні дошки, правові кейси тощо), однак усі принади групової роботи та взаємодії в реальному часі та просторі, на думку студентів, не зрівняються ні з чим.

 

Віра Качур,

завідувачка кафедри теорії та історії держави і права

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook