В якості експерта ФАО доцент кафедри землеробства та гербології Микола Косолап прийняв участь у 8 Міжнародному конгресі зі зберігаючого землеробства

November 9, 2020

 

 29 жовтня відбувся круглий стіл в рамках підготовки до 8 Міжнародного конгресу зі зберігаючого землеробства. В його роботі в якості експерта ФАО з зберігаючого землеробства приймав участь доцент кафедри землеробства та гербології Микола Косолап.

Круглий стіл був присвячений питанням аналізу стану використання систем зберігаючого землеробства в Євро-Азіатському регіоні та проблем прискорення його поширення. Міжнародні експерти з країн даного регіону відзначали необхідність в державній підтримці даного напрямку, недостатній кількості спеціалістів з даного питання, слабкому і недостатньому знанні фермерами особливостей виробництва продукції в умовах зберігаючого землеробства.

Для прискорення його поширення необхідна міжнародна підтримка наукових досліджень з даного напрямку та поширення освітніх заходів по його вивченню і пропаганді серед фермерів та студентів вищих аграрних навчальних закладів. Одним із рішень круглого столу було звернення до міжнародній спільноті через ФАО та інші міжнародні організації  підтримати розробку і впровадження в аграрних закладах освіти країн регіону спеціального навчального курсу «Зберігаюче землеробство».

 
Микола Іванюк, доцент кафедри землеробства та гербології
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook