Вдалий старт навчання на кафедрі фінансів згуртовує задля нових звершень

September 7, 2020

 

        Викладачі економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України із завзяттям розпочали новий 2020-2021 навчальний рік. Легкий старт освітнього процесу став можливим завдяки відмінній організації в Університеті процесу очно-дистанційного навчання в умовах адаптивного карантину через пандемію коронавірусного захворювання COVID-19.

Колектив кафедри фінансів на чолі із завідувачкою кафедри д.е.н., професором Давиденко Надією Миколаївною приступив до аудиторних занять. Усім зичимо творчої наснаги, ентузіазму, наукового натхнення!

Доцент кафедри фінансів к.е.н. Сова Олена Юріївна познайомилася із третьокурсниками англомовної групи "ФіК" у рамках викладання дисципліни "Budget system". Курс призначений сформувати знання та навички щодо побудови ефективної системи управління фінансовими потоками в межах бюджетної системи та раціонального механізму бюджетних відносин як основи для зростання суспільного добробуту.

На практичному занятті обговорювалися норми чинного вітчизняного бюджетного законодавства, актуальні пріоритети бюджетної політики, розміри державних соціальних гарантій в Україні. Дискусійним виявилося питання підвищення мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень із 1 вересня 2020 року, адже, з одного боку, таке рішення призводить до збільшення фіскального тиску на фонди оплати праці, а з іншого, –  є засобом легалізації доходів та інструментом боротьби з бідністю населення.

Лекційне дистанційне заняття сформувало у студентів предметну компетентність – здатність досліджувати тенденції розвитку економіки та аналізувати вплив макроекономічних факторів на формування бюджету держави.

При обговоренні напрямів бюджетної політики України слушним був коментар Ірини Бабюк про важливість повноцінного впровадження в Україні ефективної взаємодоповнюючої системи стратегічного планування та середньострокового бюджетного планування задля оптимального формування дохідної та видаткової частин бюджету.

Науково-педагогічні працівники кафедри фінансів використовують сучасні методи та технології викладання економічних дисциплін, прогресивні освітні методики при підготовці лекційних та практичних занять. Адже НУБіП України займає лідерські позиції у рейтингу закладів вищої освіти, і якісних спеціалістів готують саме у нас!

Кафедра фінансів запрошує абітурієнтів на навчання до магістратури за престижною спеціальністю "Фінанси, банківська справа та страхування".

Встигни приєднатися до команди професіоналів!

 

 

Олена Сова,

доцент кафедри фінансів

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook