VIII Міжнародна науково-практична конференція «Глобальні та регіональні проблеми інформатизації в суспільстві і природокористуванні '2020»: підсумки та перспективи

May 14, 2020

14-15 травня 2020 р. на базі факультету інформаційних технологій проведено VIII міжнародну науково-практичну Інтернет-конференцію «ГЛОБАЛЬНІ ТА РЕГІОНАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ІНФОРМАТИЗАЦІЇ В СУСПІЛЬСТВІ І ПРИРОДОКОРИСТУВАННІ '2020»В цьому році конференцію було проведено в режимі онлайн з використанням програмного забезпечення Webex Events. У роботі конференції взяли участь майже 70 учасників, які представляли різні навчальні заклади, організації та IT компанії з України, Польщі, Словаччини, Ізраїлю, Казахстану, Республіки Вірменії, Іорданії тощо.

З привітальними словами до учасників міжнародної конференції звернувся начальник навчальної частини д.с-г.н., проф. Отченашко Володимир Віталійович, який підкреслив особливу актуальність даної конференції в розрізі ефективного розвитку штучного інтелекту, машинного навчання, робототехніки та побажав плідної праці.

Також учасників конференції привітали її модератори к.е.н., доцент кафедри інформаційних систем і технологій Харченко Володимир Віталійович та к.п.н., доцент Блозва Андрій Ігорович які відзначили актуальність всіх питань, що були внесені в програму міжнародної конференції для обговорення.

Пленарне засідання розпочалося з виступу заступника директора компанії ТВІС Доманського Олексія. Доповідач виступив з досить цікавою доповіддю на тему: «Нова зйомка з супутників Digital Globe - універсальний інструмент для оцінки фактичного використання землі».

Наступними доповідачами були к.е.н., с.н.с. Дмитро Серебрянський, директор Департаменту податкового моніторингу ДПС України та д.е.н., професор, завідувач кафедри економічної кібернетики Андрій Васильович Скрипник, які виступили з доповіддю «Вплив надзвичайного стану на динаміку роздрібної торгівлі в Україні» та наголосили на основних її проблемах.

 

Катерина Тужик та Вадим Петренко, HSWT, Німеччина виступили з доповіддю «Perspective approaches for digitalization of higher education institution» та розповіли про досвід Німеччини щодо перспективних підходів до діджиталізації вищих навчальних закладів.

 

Жваву дискусію викликала доповідь Stella Gabrielyan з Вірменського національного аграрного університету (кафедра аграрної економіки) на тему «Digitized Education as a student-centered learning process in the Republic of Armenia».

 

Наступним виступив к.т.н., доцент кафедри КСМ Шкарупило Вадим Вікторович, із темою, що висвітлювала питання «Застосування формальних методів при проектуванні систем критичного призначення».

Після пленарного засідання робота конференції продовжилася у шести секціях, де було більш детально обговорено багато складних і важливих питань, при цьому кожна доповідь визивала жваву дискусію учасників.

Так, перша секція «Моделі, методи та інформаційні технології в економіці» (керівник: д.е.н., проф. Скрипник А.В.) була присвячена дискусійним проблемам щодо моделювання і прогнозування в економіці та системах управління, а також інформаційним технологіям в економіці та управлінні.

Метою другої секції «Комп’ютерні системи і мережі, кібербезпека» (керівник: д.т.н., проф. Лахно В.А.) було обговорення питань щодо технологій проектування комп’ютерних систем та їх компонентів; технологій побудови комп’ютерних мереж та захисту інформації в комп’ютерних мережах. На даній секції представили свої дослідження науковці з Казахського педагогічного університету ім. Абая та університету з Іорданії.

Третя секція «Технології обробки даних та розробки програмних систем» (керівник: к.т.н., доц. Голуб Б.Л.) охоплювала низку актуальних питань щодо проектування баз і сховищ даних; технологій обробки великих масивів даних; технології OLAP та Data Mining; підходів і технологій розробки програмного забезпечення; безпеки програмних систем.

Секція 4-5 на тему «Інформаційно-комунікаційні технології в поширенні знань. Цифровізація освітньо-наукової діяльності» (керівники: к.е.н., проф. Швиденко М.З. та к.п.н., доц. Кузмінська О.Г.) На даній секції було обговорено багато складних і важливих питань щодо електронного дорадництва, хмарних технологій в корпоративних комунікаціях, технології віддаленого консультування, цифрові виклики і технології, освітнє середовище закладу освіти, цифрова педагогіка, цифрові сервіси комунікації та інструменти підтримки наукової діяльності закладу освіти. Кожна доповідь визивала жваву дискусію.

Секція 6 «Геоінформаційні системи і технології у природокористуванні» (керівник: к.т.н., доц. Басараб Р.М.) була присвячена актуальним питанням щодо обробки космічних знімків; інтелектуальних технологій класифікації; технологій побудови карт і геопросторових продуктів; технологій оцінки стану земного покриву і прогнозування урожайності.

Проведена Міжнародна Інтернет-конференція засвідчила надзвичайну важливість інформаційних систем та технологій та їх місце у вирішені проблем та прийнятті управлінських рішень як на регіональному, так і глобальному рівнях. Динамічно зростаючий попит на інноваційно-інформаційні розробки обумовлює підвищення вимог до ІТ-спеціалістів, що, в свою чергу, вимагає нових підходів для університетів, що спеціалізуються на підготовці фахівців ІТ-сфери.

Харченко В.В.,
доцент кафедри інформаційних систем і технологій

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook