ПРО БУДНІ ДНІ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ВІД СТУДЕНТІВ 1 КУРСУ ЕКОНОМІЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ СПЕЦІАЛЬНОСТІ «ПІДПРИЄМНИЦТВО, ТОРГІВЛЯ ТА БІРЖОВА ДІЯЛЬНІСТЬ» ДАРИНИ ПАНТЮШЕНКО ТА ДІАНИ ПОТАПОВОЇ

26 March 2020, 13:40

 Нові виклики, які постали перед суспільством на час карантину вимагають швидкої адаптації та пошуку альтернативних заходів їх подолання. Дистанційне навчання – це крок до успішного опанування сучасних інструментів та методик он-лайн викладання і навчання. Як справляються з новими завданнями студенти та про свої особисті враження від дистанційної форми навчання з нами поділились першокурсниці економічного факультету Дарина Пантюшенко та Діана Потапова.

–  Чи легко Ви адаптувалися до дистанційного режиму навчання?

Якщо чесно, то перші дні вдома на дистанційному навчанні були для мене складними. Адже, по-перше, треба було звикнути до думки, що наступні три тижні мінімум я буду вдома. Вже тоді я розуміла, що скоріш за все карантин буде подовжуватися, щоб забезпечити якнайменше розповсюдження вірусу. По-друге, складність полягала у тому, що вся відповідальність за моє навчання лягала на мене: я сама мала змушувати себе сідати за виконання робіт або за опрацювання лекцій. По-третє, мені вже не треба було ходити на перші пари. Все це призвело до того, що перші дні на дистанційному навчанні були для мене не зовсім продуктивними. Проте з часом я звикла опрацьовувати лекції з порадами викладачів, а практичні виконувати не в оточенні своїх одногрупників. До того ж навчальна платформа Elearn повністю дозволяє навчатися дистанційно і надає всі необхідні ресурси та матеріали для цього.

–  Які маєте побажання для викладачів?

Я розумію, що й викладачам зараз важко, не тільки ж студентам треба адаптуватися до нових умов навчання. Більшість моїх викладачів досить швидко зреагувала на введення дистанційного навчання, а ті, в кого не було ще курсу на Elearn, оперативно його зробили, дуже за це їм вдячна. Загалом викладачі намагаються допомогти нам – студентам і роблять все можливе, щоб ми отримували нові знання. Дуже круто, на мою думку, що майже кожен викладач дає «feedback» і можна завжди звернутися, якщо щось незрозуміло. Проте з деяких предметів, особливо де є багато практичних задач, не вистачає онлайн-занять, де б викладач на практиці пояснював виконання таких робіт. Але загалом я вдячна викладачам за їх старання і бажаю їм всім температури 36,6!

Скільки часу Ви витрачаєте щоденно на самостійні завдання?

Насправді, це залежить від обсягу завдань, які треба виконати. Іноді я можу  цілий день робити щось, а іноді лише лекцію за весь день розібрати. Але в середньому виходить 5-6 годин в день, якщо правильно розподіляти час  і планувати день завчасно.

Чи вдається під час карантину займатися своїми хобі?

Так, звісно. Я планую свій день так, що навчання займає в мене не більше половини часу. У свій вільний час я багато читаю, до речі, вже прочитала 6 книжок і на цьому зупинятися не планую. Знайшовся час і на спорт, адже ніхто не відміняв домашні тренування. Крім університетського навчання я почала проходити різні онлайн-курси. І якщо чесно, то я вважаю, що кожен може провести час на карантині з користю, було б бажання. Головне – правильно розставити пріоритети та спланувати свій день.

Діана Потапова також під час карантину перебуває вдома у місті Прилуки, Чернігівської області. 

Діана, а як Ви спраляєтесь з новими викликами дистанційного режиму навчання?

Спочатку я з групою сильно раділи, що не будемо ходити на пари, більше вільного часу. Але сталося не так як гадалося… Адже сидячи вдома більше факторів, що відволікають від навчання. Спочатку, поки менше було домашнього завдання (лише практичні заняття, бо останні лекції ще викладалися), адаптувалися легко, а зараз тяжче, бо не зрозуміти студентам лекції повністю і правильно, читаючи її. Викладачі простішою мовою її до нас доносять. Звичайно, ми задаємо питання викладачу, коли щось не зрозуміємо, але всі ми різні, хтось в меншій чи більшій мірі зрозуміє і все ж не запитаєш, а хтось, мабуть, і соромиться сказати, що взагалі нічого не зрозумів з нового матеріалу. Тому, мені, як старості, стало складніше, адже мушу кожному допомогти чи порадити.

Щоб Ви порадили студентам під час карантину?

Дистанційне навчання має свою специфіку і вимоги. Перш за все, дисциплінованості. Кожен студент має розуміти, що потрібно постійно виконувати і вчасно здавати всі види робіт. Систематизована робота підвищує якість нашого навчання і готує до успішного складання сесії. Кожен повинен сам спланувати свій графік роботи, у тому числі не аби яку роль ми повинні відводити самостійній роботі, зокрема з електронними посібниками, які можна знайти на сайті електронної бібліотеки НУБІП України.  Крім того, під час карантину суспільна напруженість та необхідне соціальне дистанціювання потребують для кожного віднайти для себе якесь заняття для душі. Зокрема, я захоплююсь малюванням, тому вільний час присвячую новим картинам.

Маю надію, що ситуація, яку переживає сьогодні людство скоро закінчиться і ми знову повернемось до навчання за партами. Адже дійсно починаєш цінувати той час, коли необхідно вставати зранку і чимдуж бігти на першу пару в 10 корпус.

Бажаємо усім студентам та викладачам не втрачати оптимізму і бути здоровими !

Розмову провелакуратор групи,

доцент кафедри організації підприємництва та біржової діяльності 

Валентина Яворська

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook