Представники кафедри вшанували подвиг героїв: мітинг-реквієм до 75-ї річниці визволення України від фашистських загарбників

28 October 2019, 13:45
     

     75-й річниці визволення України від фашистських загарбників у ході Другої світової війни був присвячений мітинг-реквієм, що пройшов сьогодні, 28 жовтня, на меморіальному комплексі НУБіП.

     Осінньої пори 1944 року в результаті проведення Східно-Карпатської наступальної операції повним витісненням угорських та німецьких військ із найзахіднішого регіону теперішньої України – Закарпаття – завершилося вигнання окупантів з України. 27 жовтня 1944 року було звільнено Ужгород, а 28 жовтня радянські війська вийшли на сучасний кордон України. Саме ця дата відповідно до Указу Президента України від 20 жовтня 2009 року «…з метою всенародного відзначення визволення України від фашистських загарбників, вшанування героїчного подвигу і жертовності Українського народу у Другій світовій війні…» встановлена як День визволення України від фашистських загарбників.

     Студенти та викладачі університету зібралися, щоб низько вклонитися і полеглим тоді героям, і героям, які живуть в мирний час, і покласти квіти до підніжжя меморіалу пам’яті. Від їхнього імені виступив голова профспілки викладачів і співробітників НУБіП Ростислав Тарасенко. У тій трагедії Україна має свій особливий, жертовний рахунок незліченних людських втрат. За підрахунками істориків, у ході воєнних дій на території України загинули близько 3 мільйонів воїнів, понад 2 мільйони українців були вивезені для примусової праці до Німеччини під час окупації. На території республіки цілком чи частково було зруйновано понад 700 міст і 28 тисяч сіл, близько 10 мільйонів людей залишились без даху над головою, знищено понад 16 тисяч промислових підприємств, зазначив він.

     Усіх, чия боротьба, самовіддана праця і героїзм сприяли звільненню України від фашистів, присутні вшанували хвилиною мовчання, а свою нотку скорботи і гордості за націю внесли пісні, що пролунали біля підніжжя Вічного вогню, у виконанні Світлани Хандожинської, Ольги Астаф'євої, Максима Гненюка.

 

 

 Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook