Тиждень правових знань - 2019. День третій: панельна дискусія про оновлення виконавчої влади в Україні

9 October 2019, 22:59

У Тиждень правових знань – 2019 в рамках панельної дискусії зі студентами 4 курсу факультету лісового господарства обговорили проблеми оновлення виконавчої влади в Україні.

Учасниками було слушно зауважено, що реформування центральних органів виконавчої влади головним чином зосереджувалося на здійсненні заходів, спрямованих на посилення інституційної спроможності міністерств щодо формування і координації державної політики та позбавлення їх невластивих повноважень.

Викликало жваву дискусію твердження про стійку практику управлінської діяльності, відповідно до якої в роботі міністерств переважає виконання доручень, а не ініціювання політичних рішень. Тому іноді постає питання недостатньої ефективності їх діяльності, не повною мірою врахування потреб суспільства та громадян України, застарілої та суперечливої організаційної структури.

Дійшли висновку та погодились з думкою, що ефективна реалізація Кабінетом Міністрів України внутрішньої та зовнішньої політики держави залежить від наявності професійної, підзвітної, підконтрольної, результативної та ефективної системи центральних органів виконавчої влади, що ґрунтується на принципах верховенства права, є важливою і необхідною умовою забезпечення сталого економічного та соціального розвитку держави.

 

 

Олена Чомахашвілі,

доцент кафедри теорії та

історії держави і права

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook