УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ У РОБОТІ НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ФІТОПАТОЛОГІЇ ІМЕНІ АКАД. В.Ф. ПЕРЕСИПКІНА

April 22, 2019

УЧАСТЬ СТУДЕНТІВ У РОБОТІ НАУКОВОГО ГУРТКА КАФЕДРИ ФІТОПАТОЛОГІЇ ІМЕНІ АКАД. В.Ф. ПЕРЕСИПКІНА

Cтудентський науковий гурток на кафедрі має добрі традиції. Саме тут його учасники опановують ази наукової роботи. Діяльність гуртка очолює к.б.н., доцент М.Й. Піковський. Дослідження студентів спрямовані на вирішення актуальних питань, що стосуються фітопатології. У проблемній науково-дослідній лабораторії “Мікології і фітопатології” студенти мають змогу освоювати різні методики діагностики хвороб сільськогосподарських культур, поглиблювати вміння ідентифікації збудників та вивчати їх біологічні та екологічні властивості. В подальшому, отримані навики стають у нагоді при розробці заходів контролю шкідливості фітопатогенів.

Протягом лютого-квітня 2019р. нами проведено ряд заходів. Зокрема, виконана робота  щодо гербаризації фітопатологічного матеріалу (квітково-декоративних рослин), зібраного восени 2018р. При цьому поглиблено практичні навики з ідентифікації мікроміцетів із різних систематичних груп. Також опановано методи діагностики хвороб овочевої продукції в період зберігання. При цьому поряд з визначення патогенів (мікроскопічний аналіз, вилучення в чисту культуру), проведено аналіз причин масового виникнення  захворювань і акцентовано увагу на основні заходи їх контролю. Цікавою також виявилася робота стосовно встановлення причин загибелі рослин суниці.

Загалом, студентський науковий гурток кафедри фітопатології ім. академіка В.Ф. Пересипкіна є саме тим об’єднанням, в якому зібрані однодумці, що мають спільну мету та вирішують конктертне завдання    за рахунок отримання знань, прокласти шлях до свого становлення як висококваліфікованих спеціалістів.

Анастасія Бовсуновська,

староста гуртка,

студентка 4 курсу, спеціальності захист і карантин рослин

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook