Екскурсія до Верховної Ради України

March 28, 2019
ВРУ

 І знову студенти, що вивчають дисципліни кафедри глобальної економіки, стали учасниками екскурсії до Верховної Ради України, яка вже стала традиційною, але не менш цікавою та пізнавальною. 26 березня 2019 року студенти разом з викладачами кафедри доцентом Михальчишиною Л.Г. та асистентом Павленко М.М., відвідали парламент української держави – місце, де було проголошено незалежність України.

 Розпочалась екскурсія у будівлі за адресою: вулиця Грушевського, будинок 5, із несподіваного, але приємного сюрпризу – військовослужбовець, що контролював вхід до будівлі і здійснював перевірку документів екскурсантів, виявився колишнім студентом НУБіПу, про що із гордістю повідомив, пригадавши незабутні студентські роки. А далі була цікаве знайомство з важливим осередком політичного життя країни, і одночасно величною архітектурною пам’яткою нашої столиці. Екскурсовод розповіла багато цікавих фактів з історії створення будівлі Верховної Ради, організації роботи народних депутатів, відповіла на велику кількість запитань студентів.

 Особливе враження справив сесійний зал засідань, який студенти оглянули з гостьової ложі, та велична люстра під куполом Верховної Ради. Із захопленням екскурсанти оглянули всі визначні пам’ятки: Державний прапор, Акт проголошення незалежності, Конституцію України, картину «Державотворення», що зображує алегорію створення держави Україна, в основі сюжету якої історичні події 24 серпня 1991 року.

 А ще студенти мали можливість постояти за стійкою мікрофона у місці, де проходять брифінги народних депутатів. Можливо, хтось із них в майбутньому займе це місце по справжньому? Мрії здійснюються! Також студенти дізнались про можливість відвідування відкритого пленарного засідання за попередньою онлайн-заявкою та можливість стажування у Верховній Раді України для випускників вищих навчальних закладів.

 Екскурсія була цікавою та незабутньою та подарувала море приємних вражень та позитивного настрою. Дякуємо за допомогу в організації екскурсії деканату економічного факультету та викладачам кафедри глобальної економіки.

 

Михальчишина Л. Г., доцент кафедри

глобальної економіки

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook