ТРИВАЄ СПІВПРАЦЯ З РАДОЮ РОБОТОДАВЦІВ ЮРИДИЧНОГО ФАКУЛЬТЕТУ

March 24, 2019

Посередній вчитель — розповідає,

гарний вчитель — пояснює,

видатний вчитель — показує,

великий вчитель — надихає!

У. Уорд

 

 

 

 

Реформування національної системи освіти України, сучасні тенденції світової інтеграції зводять проблему розвитку особистості в ранг пріоритетних завдань, відтак 22 березня 2019 року  на юридичному факультеті  відбулося засідання Ради роботодавців.

Декан юридичного факультету Олена Яра розпочала зустріч із ознайомлення присутніх із оновленим складом Ради роботодавців юридичного факультету, що поповнився  представниками органів державної влади, суддів, науковців та практикуючих юристів, що займають провідні позиції у різних сферах професійної юридичної, і не тільки, діяльності. Було наголошено, що з урахуванням співпраці факультету та Ради роботодавців, юридичний факультет сьогодні займає передові позиції у рейтингу юридичних факультетів. Яскравим підтвердженням цієї позиції є результати цьогорічної вступної кампанії. Олена Яра наголосила на тому, що нинішній рік проголошено роком переходу від кількісних показників до якісного складу студентів.

  Підкреслила  необхідність поглиблення взаємодії між факультетом та роботодавцями, що стане запорукою успішної адаптації випускників у «професійне життя».  Подякувала членам Ради роботодавців за допомогу у облаштуванні криміналістичної лабораторії, зали судових засідань та удосконаленні навчальних планів.

Заступник декана юридичного факультету Олена Улютіна  надала для ознайомлення навчальні плани  з переліком компонентів освітньо-професійної програми «Право». Вона наголосила на тому, що великою мірою  на їх формування впливає запровадження для студентів 4 курсу єдиного фахового вступного випробування, що проходить з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення ЗНО для вступу для здобуття ступеня вищої освіти магістра за спеціальністю 081 «Право».

На засіданні Ради роботодавців були присутні завідувачі кафедр юридичного факультету: В. М. Єрмоленко завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного права імені академіка Василя Зіновійовича Янчука; В. І. Курило завідувач кафедри адміністративного та фінансового права; В. В. Ладиченко завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства; В. О. Качур завідувач кафедри теорії та історії держави і права; О. Ю. Піддубний завідувач кафедри цивільного та господарського права.

Анатолій Матвійчук, керуючий партнер Адвокатського об’єднання «International law collegium «Lawart», к.ю.н. звернув увагу на необхідність збільшення обсягу викладання таких дисциплін, як: «Господарський процес», «Цивільний процес» та «Адміністративний процес». Запропонував використовувати у підготовці фахівців-юристів судову практику.

Панталієнко Петро Васильовичсуддя Верховного Суду України у відставці, почесний професор НУБіП України, к.ю.н., доцент, Заслужений юрист України та  Галунько Валентин Васильовичдиректор НДІ публічного права, доктор юридичних наук, професор, наголосили на першочерговій необхідності глибокого вивчення правової теорії.

Практичну сторону освітнього процесу студентів-юристів Панталієнко Петро Васильович запропонував удосконалити через збільшення годин на практичні заняття не лише в аудиторіях, а й на підприємствах, на базі органів державної та судової влади тощо. Було запропоновано залучати на відкриті лекції практикуючих юристів, суддів, нотаріусів.

На аналогічній позиції наполягали і інші учасники зібрання, зокрема: Яринко Богдан Валерійовичарбітражний керуючий, власник   «Юридична компанія Яринко та партнери», який також наполягав на введені такого спецкурсу як «Правове регулювання неплатоспроможності»; Кирилюк Олена Юріївна - Віце-президент Нотаріальної палати України, яка в свою чергу звернула увагу на необхідності долучення студентів до діяльності та рішень Міжнародного суду з прав людини та проводити навчання не лише для студентів, а й для викладачів на знання процедури порядку ведення та заповнення реєстрів для реєстрації нотаріальних дій.

Оновлений склад Ради роботодавців юридичного факультету виглядає нині так:

1.     Яра Олена Сергіївна – декан юридичного факультету, к.ю.н., доцент.

2.     Улютіна Олена Анатоліївна – заступник декана юридичного факультету, к.ю.н., доцент.

3.     Башкатова Вікторія – керівник Управління документального забезпечення та контролю Національного агентства з питань запобігання корупції України

4.  Панталієнко Петро Васильович – суддя Верховного Суду України у відставці, почесний професор НУБіП України, к.ю.н., доцент, Заслужений юрист України.

5.  Ковальський Віктор Семенович – засновник і Президент видавничої організації «Юрінком Інтер», д.ю.н., професор, Заслужений юрист України.

6.     Кирилюк Олена Юріївна - Віце-президент Нотаріальної палати України.

7. Матвійчук Анатолій Васильович – керуючий партнер, Адвокатське об’єднання «International law collegium «Lawart», к.ю.н.

8.     Галунько Валентин Васильович – директор НДІ публічного права, доктор юридичних наук, професор

9.     Лукомський Павло Валерійович – партнер, директор департаменту юридичної фірми «Салком»,  адвокат 

10.Падалко Ростислав Костянтинович – перший заступник начальника управління поліції  в метрополітені ГУ поліції у м. Києві, к.ю.н.

11. Фулей Тетяна Іванівна – начальник відділу науково-методичних досліджень проблем судочинства Національної школи суддів України, к.ю.н, Заслужений юрист України.

12. Загиней Зоя Аполлінаріївна – начальник відділу підвищення кваліфікації прокурорів з питань запобігання корупції Інститут підвищення кваліфікації прокурорів Національної академії прокуратури України, доктор юридичних наук.

13. Яринко Богдан Валерійович – арбітражний керуючий, власник   «Юридична компанія Яринко та партнери».

14. Горіславська Інна Вікторівна – доцент кафедри цивільного та господарського права НУБіП України

 

Підсумовуючи засідання Ради роботодавців юридичного факультету, декан Олена Яра висловила щиру подяку усім присутнім за цікаву та корисну дискусію, яка повинна сприяти поглибленню та розширенню взаємодопомоги та співпраці між юридичним факультетом  та членами Ради роботодавців

 

 

                                                        Секретар Ради роботодавців юридичного факультету

 

Інна Горіславська

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook