Поглиблення практично орієнтованого навчання: міжнародний досвід

4 March 2019, 9:32

Поглиблення практично орієнтованого навчання: міжнародний досвід

 

Економічний факультет приймає активну участь в проекті TOPAS ("From Theoretical-Oriented to Practical Education in Agrarian Studies"), що фінансується програмою Європейського Союзу Erasmus+.

Основною ціллю проекту є сприяння переходу від освітньо-орієнтованих форм навчання, орієнтованих на викладача, на освіту, орієнтовану на студента, що базується на практиці, в Узбекистані, Україні та Вірменії шляхом посилення співпраці між університетами та аграрними підприємствами за допомогою адекватних схем стажування.

Протягом 13-26 лютого 2019 року в рамках проекту відбувся тренінг на базі університету прикладних наук Вайенштефан-Тріздорф (HSWT) (Німеччина) (https://ima.hswt.de/en) , в заході приймали участь представники 6 університетів-партнерів TOPAS (Україна, Вірменія, Узбекистан та Німеччина).

Від НУБіП України на семінарі були присутніми доцент кафедри підприємництва та організації агробізнесу, к.е.н. Радько Віталій Іванович та доцент кафедри економічної кібернетики, к.е.н. Тужик Катерина Леонідівна.

  

 

В рамках даного тренінгу було виділено три основні напрямки наукових досліджень: збір виробничих даних та їх опрацювання; виробнича економіка та визначення економічних показників для прийняття господарських рішень; бази даних, їх формування та адміністрування.

Учасники мали можливість ознайомитися з особливостями поглиблення практично орієнтованого навчання в різних університетах та подискутувати  на теми удосконалення виробничої економіки в сільськогосподарських підприємствах країн-учасників  проекту TOPAS.

  

За результатами тренінгу були визначені основні напрями поглиблення практично орієнтованого навчання в університетах-партнерах TOPAS та надані рекомендації для досягнення.

 

Висловлюємо щиру подяку організаторам тренінгу та координатору проекту TOPAS в НУБіП України декану економічного факультету, д.е.н., професору Діброві А.Д. за надану можливість прийняти участь у даному тренінгу.

 

 

Радько Віталій 

 доцент кафедри підприємництва та організації агробізнесу

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook