Четверо переможців «Агро 2019» з числа студентів агробіологічного факультету їдуть на SIMA 2019 в Париж

December 13, 2018

     Цьогоріч кількість учасників і число вишів, які брали участь у конкурсі «Агро 2019» від Фонду Бориса Колеснікова, що вже вдруге пройшов на базі НУБіП, суттєво зросли. А проекти, представлені тут, виявилися більш грунтовними, ніж минулого року. Тож визначити кращі з них організаторам було доволі складно.

     І тим більш приємно, що серед 30 кращих – 4 представляють агробіологічний факультет. Знайомство з останніми досягненнями науковців і виробничників аграрної галузі на виставці у Парижу буде гарним підґрунтям для української талановитої молоді у фаховому становленні.

 

     Один з них – переможець минулорічного конкурсу четвертокурсник Олег Загородній, який разом з батьками має власне фермерське господарство. Власне, його проект «Зміна строків посіву культур як спосіб інтенсифікації рослинництва» – це продовження попереднього, доопрацьований і більш досконалий.

     Магістр другого року навчання Ірина Стеценко, яка теж пов’язує своє професійне майбутнє з господарюванням на землі, працює нині агрономом родинного приватного підприємства – «Криниця» на Херсонщині. Її проект стосується не дуже поширеної в Україні культури – шафрану, який у нас традиційно замінявся чорнобривцями. І от Ірина взялася поширювати перську екзотику на українських полях. За її словами, це справа доволі рентабельна: при мінімумі задіяних площ можна отримати хороший прибуток.

 

     Магістр першого року навчання Олександр Дерев’янко виграв конкурс з проектом «Сучасна система обігріву плодових». Як врятувати плодові сади від неурочних заморозків? А дуже просто, певен хлопець: за допомогою палаючих парафінових відер. Метод застосування дуже простий і не потребує додаткового оснащення.окрім газового пальника. Відра з парафіном в кількості 100 шт на гектар здатні забезпечити підвищення температури на 3 градуси у безвітряну погоду.що забеспечить 90% захисту рослин. Відра попередньо розставляють на відстані 10 м одне від одного. В залежності від обьему можна забезпечити до 12 годин горіння, що забеспечить захист на протязі 3 ночей оскільки пік заниження температури триває всередньому 3-4 години. Активація відер триває 10-15хв, що важливо під час швидко заниження температури. При затратах 20000 грн. на 1 га ми гарантовано зберігаємо продукції на 2000000 грн.

Студент 3 курсу  – Богдан Мозговий підготував успішний проект «Альтернативні види палива в сільському господарстві», високо оцінений журі.

Вітаємо наших студентів з перемогою і бажаємо гарних вражень від поїздки на Міжнародну сільськогосподарську виставку у Париж.

   

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook