Конкурс інвестиційних проектів

10 December 2018, 15:00
Другий рік поспіль на кафедрі фінансів відбувся конкурс «Інвестиційних проектів», участь в якому взяли студенти 4 курсу спеціальності «Фінанси і кредит» та магістри 1 року навчання спеціальності «Фінанси, банківська справа і страхування» в рамках вивчення дисциплін «Інвестування», «Проектне фінансування» та «Фінансовий менеджмент». Представлені студентами проекти бути різноманітними та супроводжувалися цікавими запитаннями, як збоку викладачів так і студентів.
 
   
Студенти на розсуд комісії представили наступні проекти.
Максимів Ігор представив інвестиційний проект по вирощуванню шафрану. Перш за все, як зазначив доповідач, даний проект є досить перспективним оскільки дана продукція користується попитом, проте в Україні реалізується переважно імпортована продукція. Вирощуванням даного виду продукції займається незначна кількість підприємств, тому є можливість зайняти відповідну нішу на ринку.
 
Аргументованою була доповідь Захарчук Юлії, щодо фінансування інвестиційного проекту кондитерського цеху на базі «Новоград-Волинського хлібозаводу». Даний проект передбачає впровадження сучасної лінії виробництва тортів високої якості.  Як зазначила доповідачка джерелом фінансування даного проекту є кредитні кошти з терміном окупності два роки.
 
   
 Актуальним на сьогоднішній день, щодо альтернативних джерел енергії, був інвестиційний проект Садомаки Світлани з  будівництва сонячної електростанції на базі ПАТ «Яготинський маслозавод». Очікуваним результатом даного проекту є забезпечення економії власних коштів за рахунок зменшення використання електроенергії на підприємстві та екологічний ефект завдяки сонячної енергії. Даний проект передбачає використання власних коштів зі строком окупності 8 років.
В свою чергу, Таранушенко Віктор на розсуд комісії представив Бізнес-план інвестиційного проекту по виробництву та установці фітоламп для рослин. Перш за все, як зазначив доповідач, даний проект є досить перспективним та рентабельним.
 
   
З метою покращення продовольчої безпеки країни, Мєєрзон Георгійпредставив Інвестиційний проект по вирощуванню і розведенню перепілок на прикладі приватного підприємства «Перепілочка», Київської області. Даний проект передбачає альтернативні джерела фінансування із невеликими витратами і швидким терміном окупності у 10 місяців.
 
   
Цікавою була доповідь Сухого Олега по Інвестиційному проекту «Смачні горіхи – для здорової втіхи». Який представив розрахунки по вирощуванню волоського горіха з подальшою переробкою (лущення, калібрування, перепродажна підготовка, продаж). Термін окупності даного проекту 8 років.
Узаков Руслан представив Інвестиційний проект по вирощуванню грибів-шампіньйонів на базі приватного підприємств «Якісний гриб» з терміном окупності 3,5 роки.
Усі представлені Інвестиційні проекти були актуальними, цікавими та різноплановими. Вони містили розрахунки ефективності інвестованих коштів, саме чистої теперішньої вартості, внутрішньої норми доходності, рентабельності інвестицій та терміну окупності проект.
 
Комісія в складі завідувача кафедри фінансів Давиденко Н.М., доцента Скрипник Г.О. та асистента Тітенко З.М. в ході жвавого обговорення визначили переможців та нагородили їх грамотами: І місце отрималаСадомака Світлана, ІІ місце отримала Захарчук Юлія i ІІІ місце - Сухий Олег.
 
   
Тітенко Зоя,

асистент кафедри фінансів 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook