Дні аграрної освіти і науки Франції в Україні

June 1, 2018
Одеський державний аграрний університет

  З 29 по 31 травня відбулися традиційні «Дні аграрної освіти і науки Франції в Україні» при сприянні Посольства Франції в Україні, НМЦ «Агроосвіта» і підтримці Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства освіти і науки України, що стало чудовою нагодою для спілкування та обміну досвідом між українськими представниками аграрної науки та їх французьких колег.

 Цього року захід, який відбувається вже вп’яте, пройшов в гостинній Одещині, на який завітали більше 40 французьких та українських учасників. Зокрема, з французької сторони представники Ліонської вищої ветеринарної школи (VetAgroSup), Діжонської вищої аграрної школи (AgroSup Dijon), університету Анже (ESA Anger), коледжу Бордо (EPL de Bordeaux), Федерації обмінів Франція-Україна (FEFU), Асоціації європейських університетів природничих наук щодо питань запровадження концепції сталого розвитку (ISLE).

 Україну на конференції представляли багато аграрних вузів, а саме: Одеський державний аграрний університет, Львівський аграрний університет Сумський національний аграрний університет, Білоцерківський національний аграрний університет, Херсонський державний аграрний університет, Миколаївський національний аграрний університет, Одеська національна академія харчових технологій, Таврійський державний агротехнологічний університет, Полтавська державна аграрна академія, Уманський національний університет садівництва, Бердянський коледж ТДАТУ, Білгород-Дністровський державний аграрний технікум, ВП НУБіП України «Боярський коледж екології та природних ресурсів».

 Національний університет біоресурсів і природокористування України на Днях аграрної освіти і науки Франції представляла доцент кафедри глобальної економіки Кірейцева Олена.

 Підводячи підсумки, можна з упевненістю зазначити, що проведення таких заходів сприятиме підвищенню рівня підготовки фахівців для сільського господарства, ефективному обміну досвідом між країнами та зміцненню дружніх стосунків між Україною і Францією.

к.е.н., Богач Лариса

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook