Традиція вшановувати засновників славних традицій в університеті

March 21, 2018

 Однією із традицій ННІ лісового і садово-паркового господарства є вшанування світлої пам’яті засновників славних традицій, які і нині живуть в колективі. Саме такою особистістю був декан лісогосподарського факультету 60 – 70-років минулого століття, доцент Георгій Володимирович Дубінін, якому у березні виповнилося би 100 років.

Науково-методичний семінар «Життєвий шлях декана лісогосподарського факультету, доцента Г.В. Дубініна, патріота, лісівника, педагога: виробнича, освітня, наукова та громадська діяльність» відкрив директор ННІ ЛіСПГ, професор П.І. Лакида, який з вітальним словом звернувся до всіх учасників семінару і подякував кафедрі відтворення лісів та лісових меліорацій за внесок у його проведення, за теплу, душевну атмосферу, яка панувала в аудиторії і за пам'ять про своїх учителів.
Про життєвий шлях декана лісогосподарського факультету, доцента Г.В. Дубініна, його освітню, наукову та громадська діяльність у своєму виступі говорив завідувач кафедри, проф. В.М. Маурер. Водночас він звернув увагу учасників на непересічні чесноти Георгія Володимировича та наголосив на ті традиції, які на факультеті започаткував декан Г.В. Дубінін, серед яких: його батьківське піклування про студентів, увага і сприяння гармонійному розвитку особистості майбутнього фахівця, неординарні поступки керівника і чисельні здобутки факультету у спорті та культурно-масовій роботі.
Теплими і вдячним словами доц. Г.В. Дубініна у своїх виступах згадали його послідовники та учні: професори Ф.М. Бровко, А.Ф. Гойчук та В.Ю. Юхновський, доцент С.М. Кашпор, випускник М.Я. Стадник, який практично усе своє трудове життя пропрацював у Кабінеті Міністрів України, дипломник Ю.М. Рибак, головний лісничий ДП «Фастівське ЛГ», яке у 50-і роки очолював ювіляр, кандидат с.- г. наук Л.Н. Прокопюк та ін..
У роботі семінару активну участь прийняла і амбітна молодь: магістри програми «Поновлення та розведення лісу», дипломники, аспіранти та молоді співробітники кафедр.
Подяка тим, хто знав і поважав доцента Георгія Володимировича Дубініна, тим які приїхали з далеких країв України аби вшанувати світлу пам'ять про Вчителя, тим які гордо несуть по життю його ім’я .
Прикладом прекрасної людської традиції, прикладом відношення до своїх вчителів став семінар для нинішньої молоді, передусім, для аспірантів і магістрантів, яким берегти засновані традиції і долучатися до творення нових.
Аспірант кафедри відтворення
лісів та лісових меліорацій Іван Кімейчук
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook