Кафедра цивільного та господарського права організовує екскурсії за фаховим спрямуванням

October 20, 2017

«Pereat mundus, fiat justitia»


     Судова система господарських судів України пройшла складний шлях становлення та утвердження. Нині господарське судочинство стоїть на порозі нових змін, а саме створення Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду України.
     У такий, без перебільшення історичний момент у долі господарського судочинства, студенти юридичного факультету відвідали Вищий господарський суд України.


    У екскурсії прийняли участь студенти 3 курсу (групи 1502, 1503), студенти скороченого терміну навчання першого та третього року навчання, кураторами екскурсії виступили доценти кафедри цивільного та господарського права Гаєвець М.В., Горіславська І.В., Панькова Л.О. та асистент кафедри цивільного та господарського права Терешко А.Р.


    Під час екскурсії студенти побували у музеї історії господарських судів України, експозиція якого висвітлює основні етапи становлення і розвитку господарських (арбітражних) судів України, діяльність головних державних арбітрів, керівників Вищого господарського суду України, суддів та суддів у відставці.


    Наприкінці заходу студенти оглянули зали судових засідань Вищого господарського суду України, конференц-зал, атріум, бібліотеку, що дало можливість сформувати більш чітке уявлення про особливості професії судді та роботу в установі.

 

Висловлюємо щиру вдячність начальнику відділу систематизації законодавства, бібліотечної та видавничої діяльності

Щербатюк Валентині Францівні за цікаву екскурсію!

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook