ТРАВНЕВІ НАУКОВО-МІЖНАРОДНІ ЗУСТРІЧІ У КИЄВІ

May 31, 2017

Травень виявився щедрим на міжнародні наукові зустрічі у Києві, до яких долучилася і доцент кафедри теорії та історії держави і права Олена Логвиненко.

14-15 травня 2017 року у межах проекту програми «Горизонт 2020» «Мережа науково-технічного співробітництва між країнами Східного партнерства – EaP PLUS» відбувся семінар «Наука об'єднує: посилення взаємодії між дослідниками України та науковою діаспорою», метою якого було визначено об’єднати зусилля зі встановлення постійних зв’язків із науковою діаспорою та відповідними зарубіжними спільнотами, покращити обмін знаннями та співпрацю, сприяти підготовці спільних грантових заявок (зокрема, в межах програми «Горизонт 2020»), сприяти розвитку інновацій в Україні, зробити певний внесок у вирішення загальнодержавних і суспільних проблем, залучити наукову діаспору до оцінювання наукових та інноваційних проектів в Україні.

 

У привітальному слові віце-президент НАН України академік НАН України А.Г. Загородній наголосив на тому,  що необхідно залучати до співпраці  науковців і лідерів наукових груп до наукових проектів  в Україні.

 

З цікавими доповідями на семінарі виступили: Каріна Шахбазян (НАН України), яка презентувала  проект «EaP PLUS»; Ярослав Яцків (академік НАН України) – «Наукова діаспора України: історія, сьогодення, майбутнє» ; Марина Гороховатська (Науково-організаційний відділ Президії НАН України) – «Науково-технічні пріоритети України та їх відповідність напрямам програми «Горизонт 2020»; Оксана Зойменіх  (Макс-Дебрук Центр молекулярної медицини, Німеччина) – «Роль мереж наукової діаспори: досвід української академічної міжнародної мережі і Німецько-Українського наукового товариства»; Сергій Жабін (Інститут досліджень науково-технічного потенціалу і історії науки імені Г.М. Доброва НАН України) – «Міжнародні зв’язки молодих вчених та викладачів України»; Денис Макаров. (Геймгольц Центр Дрезден Роззендорф, Німеччина) – «Схема фінансування наукових проектів через Європейську дослідницьку раду», Сергій Михаловський (Університет Брайтон, Велика Британія) – «Можливості для співпраці у сфері науки між Україною та Великою Британією поза межами програми «Горизонт 2020».

 

 

26-27 травня Українська Гельсінська спілка з прав людини, Європейське товариство міжнародного права і Українська асоціація міжнародного права провели спільну міжнародну конференцію "Пост-конфліктне правосуддя в Україні". Впродовж двох днів у Києві понад п’ятдесяти вчених і експертів дискутували про втілення стандартів міжнародного права в галузі прав людини і міжнародного гуманітарного права під час і після збройного конфлікту.

Відкриваючи Конференцію президент Європейського товариства міжнародного права Андре Ноллкампер запропонував вшанувати пам'ять  професора міжнародного права Олександра Задорожного.

На відкритті виступила посол США в Україні Марі Йованович, Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який передав вітання Президента України,  виконавчий директор УГСПЛ Аркадій Бущенко та президент Європейського комітету запобігання катувань Микола Гнатовський.

У межах програми конференції відбулись: пленарна сесія «Позитивні зобов’язання держави за міжнародним кримінальним правом», майстер-класи, що стосувались питань відповідальності за порушення міжнародного гуманітарної права, а також ЄСПЛ та інших міжнародних інституцій прав людини.

Як підсумок, організатори конференції висловили сподівання, що інтелектуальний доробок цієї конференції закладе основу до створення рецептів пост-конфліктного правосуддя в Україні.

 

Олена Логвиненко,

доцент кафедри теорії та

історії держави і права

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook