Студенти юридичного факультету прийняли участь у заході, присвяченому Всесвітньому тижню грошей (Global Money Week)

April 5, 2017

     30 березня студенти юридичного факультету прийняли участь у заходах присвячених Всесвітньому тижню грошей (Global Money Week), що проходив 29-31 березня у галереї D12 (вул. Десятинна, 12).
     Global Money Week - це щорічна глобальна ініціатива, що включає світові й регіональні акції та заходи, мета яких - надихнути дітей та молодь дізнатися більше про гроші і заощадження, про те, як заробляти, вести бізнес, звернути увагу громадськості на фінансову освіту і фінансову грамотність. Це тиждень, коли у більше ніж 130 країнах проходить безліч заходів, занять, проектів, презентацій і змагань з фінансової освіти та грамотності.
     Запросили нас на цей захід представники Національного банку України, які долучилися до глобальної навчальної ініціативи. Тема лекції відповідає одній із тем дисципліни «Банківське право», тому студентам було цікаво закріпити знання та отримати відповіді на запитання від фахівців-практиків.
     Нас радо зустріли у галереї D12 представники проекту USAID та НБУ, під час реєстрації кожен студент отримав пам’ятний значок Срібної гривні Київської Русі (ХІ-ХІІІ ст.).


     Далі ми пройшли до зали де вперше відбувалася виставка експонатів унікального Музею грошей Національного банку, під супроводом представника музею студенти оглянули колекцію пам’ятних монет, виготовлених Національним банком. Найбільше зацікавили стенди де були розташовані перші гроші та розмінні монети, їх вигляд та розмір. А пам’ятні монети НБУ вразили різноманітністю зображень та складністю виконання.


     Після огляду експонатів відбулася освітня лекція «Гарантування банківських вкладів в Україні» від Фонду гарантування вкладів. Фахівці ФГВФО розповіли про систему гарантування вкладів в Україні, про вклади, що гарантуються Фондом і навпаки, які Фонд не гарантує. Наприкінці лекції студенти прийняли активну участь у вирішені практичних завдань за що отримали подарунки.

     Далі продовжили представники Національного банку України з лекцією «Історія гривні». Слухачі поринули в захоплюючу історію українських грошей та дізнались багато цікавих фактів про них. Розповідь була цікава та пізнавальна, студенти приймали участь в обговорені, за вірні відповіді на запитання отримали пам’ятні монети НБУ.


     Продовжили програму переглядом титульного ролику «Гривня - наш символ» та 9 графічних роликів-розповідей про кожну купюру із номінального ряду української валюти. По закінченню програми нас запросили до Музею грошей НБУ та учасники зробили пам’ятні фото на згадку.


     Дякуємо представникам проекту USAID, фахівцям Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та Національного банку України за цікаві освітні лекції та практичні завдання, які допомогли краще засвоїти теоретичний матеріал.

Заступник декана юридичного факультету
Олена Улютіна

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook