День відкритихдверей на факультеті

March 31, 2017

31 березня 2017 року на факультет захисту рослин, біотехнологій і екології завітали школярі зокрема  Переяслав - Хмельницького, Бородянського, Кагарлицького, Іванківського, Києво-Святошинського, Макарівського  районів Київської області та міста Києва. Школярі 11 класу Іванківського районного ліцею приїхали в повному складі в супроводі класного керівника Толочиної Олександри Олександрівни.

Гостей зустріли декан факультету захисту рослин, біотехнологій та екології професор Доля Микола Миколайович та заступник декана Ющенко Л.П. Вони  розповіли про  навчальний, науковий, виховний  процес на факультеті, а також про особливості вступної кампанії 2017 року, рівень державного замовлення та навчання за умовами договору. Висвітлена забезпеченість факультету високопрофесійним  професорсько-викладацьким складом та познайомлено школярів із професорами: Кириком М.М., Патикою М.В., Крючковою Л.О., Чайкою В.М., доцентами Гентошем Д.Т., Пасічник Л.П., Лікарем Я.О., Наумовською О.І, Дмитрієвою О.Є., Бондарєвою Л.М., Баштою О.В., Піковським М.Й.

Проведена оглядова екскурсія за участю бакалаврів, магістрів, аспірантів та викладачів із наданням консультацій майбутнім абітурієнтам щодо актуальності високоякісної підготовки фахівців зі спеціальностей 202  «Захист і карантин рослин», 162 «Біотехнології та біоінженерія», 101 «Екологія».

Протягом зустрічі майбутніх абітурієнтів ознайомили з окремими навчальними та науковими лабораторіями кафедр факультету.

Особлива зацікавленість молоді виявилась у способах отримання безвірусних ягідних, овочевих, квіткових та декоративних рослин, представлених навчально –науковою лабораторією фітовірусології та біотехнології кафедри екобіотехнології та біорізноманіття.

Школярі проявили інтерес  до особливостей  новітніх заходів захисту рослин  у сучасному сільському господарстві, про що розказали науково-педагогічні працівники кафедр ентомології та фітопатології.

Завідувач кафедри  молекулярної біології, мікробіології та біобезпеки доктор біологічних наук, професор Стародуб М.Ф. в лабораторії "Біосенсорики" представив роботу міні фітокомплексів для досліджень, пов'язаних з рослинами. Зокрема, продемнстровано досягнення лабораторії в розробці сучасних методів експрес-діагностики фізіологічного стану рослин за допомогою такого біосенсорного засобу, як «Флоратест», що оцінює стан фотосинтетичного апарату та його функціональні можливості. Про біологічну дію нано-часток і нано-композитів розповіла співробітник лабораторії Марина Таран.

 Студентська організація факультету висвітлила досягнення у культурно-масовій та спортивній роботі та забезпечення сучасними умовами проживання в гуртожитках НУБІП України

Відповідальна за профорієнтаційну роботу на факультеті доцент Соломенко Людмила Іванівна провела анкетування школярів щодо вибору спеціальностей,   дисциплін ЗНО та контактних телефонів для зв’язку з ними.

 

 

Заступник декана факультету захисту рослин,

біотехнологій та екології

Л. Ющенко

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook