Захист випускної роботи є важливим етапом у житті кожного студента

December 20, 2016

     15-16 грудня 2016 року на юридичному факультеті відбулися захисти магістерських робіт із спеціальності «Правознавство». До складу екзаменаційної комісії увійшли заступник декана юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, к.ю.н., доцент Максим Куцевич, декан юридичного факультету, к.ю.н., доцент Олена Яра, завідувач кафедри адміністративного та фінансового права, д.ю.н., професор Володимир Курило, завідувач кафедри аграрного, земельного та екологічного парва ім. акад. В.З. Янчука, д.ю.н., професор Володимир Єрмоленко, завідувач кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства, д.ю.н., професор Віктор Ладиченко.


     Магістранти продемонстрували комісії основні положення своїх досліджень, виконані на актуальні та сучасні теми. Особливої уваги заслуговують роботи Вікторії Безпалої та Наталії Біланчук. Так, студентка Вікторія Безпала представила роботу інноваційного характеру «Правове регулювання діяльності присяжних в Україні». Зважаючи на необхідність удосконалення судової системи та адаптації її до світового рівня розвитку, а також враховуючи останні зміни в законодавстві, підняття рівня довіри громадян України до неї, судова система потребує дедалі більшого унормування на рівні законодавчих актів та досягнення якісного рівня застосування на практиці. У висновках магістрант запропонувала рекомендації щодо створення в Україні найбільш оптимальної моделі інституту суду присяжних, враховуючи сучасні виклики та існуючі традиції українського народу.


     

     Наталія Біланчук підготувала роботу неординарного характеру на тему: «Правовий режим нерозподілених земель колективної власності». Правове регулювання відносин щодо земель колективної власності вже пройшло досить тривалий та складний шлях, проте цілісної системи дотепер не сформовано. Особливої уваги привертає проблема із невизначеним правовим рeжимом нерозподілених земель колективної власності. Однією з основних причин цього є те, що ні Конституцією України, ні чинним Земельним Кодексом України не передбачено існування колективної власності взагалі, не існує жодного нормативно-правового акта, який би повністю вирішував зазначену проблему. Водночас відкритими залишаються питання про долю земель, що не підлягали паюванню.


     Усі випускники юридичного факультету показали високий рівень володіння науковим матеріалом. Відповіді доповідачів на запитання членів комісії були повними та науково обгрунтованими.

Щиро вітаємо наших магістрів з успішним захистом магістерських робіт, оскільки захист випускної роботи є важливим етапом у житті кожного студента, що знаменує закінчення навчання та здобуття диплома про повну вищу освіту!

 

Заступник декана юридичного факультету,
Олена Улютіна

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook