Підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору в умовах формування і функціонування ЗВТ з Європейським Союзом

October 17, 2016

 Підвищення конкурентоспроможності аграрного сектору в умовах формування і функціонування ЗВТ з Європейським Союзом

В другій декаді жовтня науково-педагогічні працівники кафедри глобальної економіки відвідали Міжнародну науково-практичну конференцію «Теорія і практика формування конкурентоспроможного вівчарства та козівництва України в умовах євроінтеграції».

Від імені всього колективу університету вітальними словами до учасників конференції звернувся ректор Станіслав Ніколаєнко. Він представив гостям (а серед них – представники наукової спільноти Німеччини, Словаччини, Молдови, Білорусії, Росії та чи не усіх куточків України) яким є НУБіП сьогодні. А це – 27 тисяч студентів, знання яким передає потужна армія професорсько-викладцького складу, що налічує більше 3,5 тисяч викладачів. Сьогоднішня ж конференція, продовжив ректор, покликана вшанувати велику людину – доктора сільськогосподарських наук, професора Миколу Васильовича Штомпеля, дослідження якого є неоціненними, а справу всього життя продовжують його послідовники та учні.

    Відомо, що з якістю харчування у нас не все впорядку. М’яса, риби споживаємо вдвічі-тричі менше від потреби. А робота із забезпечення натуральними тканинами взагалі зведена нанівець. Тому нам є над чим працювати. Тож ректор побажав учасникам конференції плідних результатів у вирішенні проблем зазначеної галузі.

 

    Пленарні доповіді розпочали зі спогадів про особистість Миколи Штомпеля. Згадуючи вченого, перший проректор Ігор Ібатуллін зазначив, що Микола Васильович мав надзвичайно глибокі фундаментальні знання в галузі вівчарства, з якими ніхто на теренах країни не міг конкурувати. Як викладач, він був водночас і вимогливий, і професійний, віддавав себе повністю студентам. Цього дня ще багато тих, хто знав непересічну особистість Миколи Штомпеля, ділилися своїми спогадами.

      А на секційних засіданнях розглядали актуальні питання розвитку вівчарства та козівництва у сучасних умовах. Вдовенко Н.М., завідувач кафедри виступила з доповіддю «Глобальні тенденції формування біологічних активів у вівчарстві та козівництві».


    

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook