Проведена ознайомча лекція з антикорупційного законодавства на агробіологічному факультеті

December 10, 2015

     8 грудня відбулась лекція з антикорупційного законодавства для працівників і студентів агробіологічного факультету, яку прочитав доцент кафедри міжнародного права та порівняльного правознавства Євгеній Шульга.

     Викладачам, студентству і адміністрації факультету були представлені соціологічні дослідження і опитування щодо корумпованості різних сфер гілок влади. Освіта за результатами опитування знаходиться на 6 місці. Найкорумпованішою сферою виявилась судова влада, правоохоронні і слідчі органи.

     Широкого обговорення набули основні позиції нового антикорупційного законодавства. Була проаналізована нова структура державних антикорупційних органів, яка покликана активно протидіяти зазначеним негативним проявам.

     Слухачам були роз’яснені деякі базові закони щодо протидії корупції. Лектор пояснив і певні зміни в трактуванні тих чи інших протиправних дій посадових осіб і діянь, що вони скоюють. Тобто «взяття хабара» – це «протиправна діяльність, що полягає у використанні посадових можливостей для особистого збагачення». Вказав на зміни у законодавстві в  бік суворішого покарання за провокування правоохоронними органами або іншими посадовими особами на   протиправну діяльність, що полягає у використанні посадових можливостей для особистого збагачення.

     У другій половині лекції почали розбирати дискусійні питання. Одним із таких питань було розрізнення між хабарем і подякою. В кінці дійшли висновку, що найважливіша подяка для викладача – це знання студента. 

     У цілому слухачі високо оцінили і підтримали прагнення керівництва університету щодо поширення та популяризації правових основ у питаннях подолання будь-яких нестатутних проявів у стосунках «викладача-студента» і «викладач-викладач» у стінах нашої альма-матер, так і прагнення наших державотворців на законодавчому рівні ці процеси зрушити з місця.

     Декан факультету Віктор Забалуєв подякував доповідачу за ємну і цікаву доповідь. Також наголосив, що потрібно здійснити всі необхідні кроки і унеможливити нестатутні відносини на факультеті. 

Віктор Забалуєв,

декан агробіологічного факультету


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook