м.Київ, вул.А.Бучми, 6-А, кв.120

Мартинчук Олександр Аркадійович

Доцент

Доцент , Кандидат медичних наук
Disciplines

фізіологія та епігенетика харчування, 

нутриціологія здорового харчування, 

харчування різних категорій населення,

особливості харчування в різних вікових групах, 

спортивне харчування

Education

вища медична

Scientific interests

харчова непереносимість, функціональні захворювання шлунково-кишкового тракту, штучний інтелект в нутриціології

Expert, project and community activitie

віце президент Асоціації дієтологів України

Selected publications

Shypulin V.P., Martynchuk O.A., Rudenko N.N., Koliada A.K., Tishchenko V.V., Melnyk N.H. Association analysis of pioglitazone effectiveness in treatment of NAFLD patients with obesity and PPARG rs1801282 (Pro12Ala) genotype. Wiadomości Lekarskie. 2021; 74(7): 1617–1621. PMID: 34459761.

Швець , О., Баль-Прилипко , Л., Мартинчук , О., & Савчук , Д. (2024). ВПЛИВ СПОЖИВАННЯ ПРОБІОТИЧНОГО ЙОГУРТУ «КАРПАТСЬКИЙ» НА ІМУННИЙ ЗАХИСТ ВІД СЕЗОННИХ РЕСПІРАТОРНИХ ВІРУСНИХ ІНФЕКЦІЙ. Здоров’я людини і нації4, 56-68. https://doi.org/10.31548/humanhealth.4.2024.56

Мартинчук, О., Баль-Прилипко , Л., Швець, О., & Альтанова, А. (2025). МОЖЛИВОСТІ ЗАСТОСУВАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В НУТРИЦІОЛОГІЇ. Здоров’я людини і нації3(1), 100-125. https://doi.org/10.31548/humanhealth.1.2025.100