Результати виробничої практики в навчальних лабораторіях кафедри КН

July 25, 2024
Київ. Кафедра комп'ютерних наук НУБіП України

Кафедра пропонувала студентам декілька варіантів проходження виробничої практики. Один з них - проходження практики у навчальних лабораторіях кафедри комп’ютерних наук. Студенти могли обрати лабораторію інтелектуальних інформаційних систем (керівники Голуб Б.Л., Семко В.В.), технологій програмування (керівники Кириченко В.В., Руденський Р.А.), 3D моделювання та друку (керівник Панкратьєв В.О).

Лабораторія інтелектуальних інформаційних систем. У цій лабораторії під керівництвом Голуб Б.Л. проходили практичне навчання як студенти 1-го курсу магістратури, так і студенти 3-го курсу бакалаврату. Перші проводили дослідження у межах своїх магістерських робіт, збирали дані, опановували різні методи інтелектуального аналізу. Студенти 3-го курсу отримали завдання з розробки систем, які потрібні кафедрі, факультету, університету. Системи, які вони розроблювали, в подальшому можуть стати їхніми кваліфікаційними бакалаврськими роботами.

Під керівництвом Семка В.В. працювали студенти 3-го курсу. Вони виконували проєкти, пов’язані із використанням методів штучного інтелекту в медичній галузі.

Лабораторія технологій програмування. Під керівництвом Кириченка В.В. студенти розроблювали програмне забезпечення для різних предметних областей, використовуючи різноманітні технології. В основному такі теми обрали студенти 3-го курсу, що навчаються за ОП «Інженерія програмного забезпечення». Під час практики вони опанували різний інструментарій, який стане у нагоді при розробці бакалаврських робіт та професійному житті.

Під керівництвом Руденського Р.А. студенти мали можливість опанувати інструмент Label Studio для розмітки даних та виконання задачі object detection. Свої роботи студенти виконували на реальних даних. Їхні результати будуть використані в проєктах, що розроблюються професіоналами.

Лабораторія 3D моделювання та друку. Під керівництвом Панкратьєва В.О. студенти опановувати графічні редактори та створювали моделі різноманітних об’єктів. У подальшому такі об’єкти можуть бути роздруковані на 3D принтері.

В цілому, проведення виробничої практики в навчальних лабораторіях дав хороший результат. Дякуємо викладачам, які у свій вільний час консультували студентів та приймали звіти з виробничої практики.

Зав. кафедри, Голуб Б.Л.

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook