Чергова зустріч з учнями Черкащини.

30 April 2024, 20:27

     24 квітня згідно договору про співробітництво між факультетом інформаційних технологій та школами Жашківської адміністративно-територіальної громади було проведено черговий вебінар "Блокчейн: як це працює сьогодні і що чекає завтра" доцентом кафедри інформаційних систем і технологій Рогозою Костянтином Геннадійовичем.

    До вебінару крім учнів м. Жашків та шкіл Жашківської громади також долучились учні Золотоніської спеціалізованої школа №2 інформаційних технологій:

      Сьогодні блокчейн як технологія використовується в багатьох галузях: фінансах, охороні здоров’я, урядових та державних структурах, у виробництві та розподілі ресурсів, забезпечуючи недоступність до змінення збережених даних.
      Блокчейн-технологія дозволяє записувати інформацію в бази даних, після чого її практично неможливо змінити або видалити.

     Костянтин Геннадійович просто і доступно розкрив історію створення технології блокчейн, основні принципи її функціонування, поняття Смарт контракту , сфери застосування та розвитку блокчейн.

    Час, відведений на вебінар, пролетів миттєво, тому лектор надав учням доступ до розширеного варіанта своєї презентації, іншим матеріалам, які дозволяють вивчити практичне застосування блокчейн-технології.

 

Михайло САДКО,
доцент кафедри інформаційних систем і технологій.
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook