В другому семестрі стартувало навчання студентів 1 курсу факультету ветеринарної медицини з дисципліни «Екологія у ветеринарній медицині»

February 8, 2024

Так, планово, відповідно до графіку навчального процесу та організовано із новими знаннями та силами кафедра ветеринарної гігієни ім. проф. А.К. Скороходька розпочала другий навчальний семестр. Студенти 1-го курсу факультету ветеринарної медицини з радістю приступили до освоєння для них нових професійних дисциплін, серед яких «Екологія у ветеринарній медицині».

  

Провівши перше лекційне заняття, яке класичне в більшості дисциплін «Історія розвитку ветеринарної екології» приємно здивувала явка студентів яка склала 100% відвідування, але жаль що дистанційно.

Більш детальне знайомство зі студентами проходить при проведенні лабораторних робіт, на яких і відбувається живе спілкування науково-педагогічних працівників із здобувачами освіти. І при обговоренні методики дослідження та проведення того чи іншого дослідження в лабораторії виникають дискусії з наведенням виробничих ситуацій чи клінічних випадків, що пов’язані з екологією та навколишнім середовищем в якому співіснують тварини, рослини та люди.

Так, на першому лабораторному занятті було розглянуто питання з «Техніки безпеки роботи в лабораторії» та проведено студентам інструктаж на робочому місці в лабораторії.

 

Майбутні спеціалісти освоїли правила безпеки у лабораторії та застосували різні засоби захисту поверхні тіла та засоби біобезпеки під час навчання та за виробничих умов у лабораторії кафедри.

Закріплення знань завершилось перевіркою різними методами придатності дистильованої води для проведення хімічних досліджень та приготування з неї реактивів для майбутніх досліджень.

 

Завідувач кафедри ветеринарної
гігієни ім. проф. А.К. Скороходька, доцент В’ячеслав Соломон
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook