Виробнича практика – завершальний етап в підготовці висококваліфікованого фахівця

June 14, 2023
    Виробнича практика покликана сформувати у здобувача вищої освіти другого (магістерського) рівня професійні уміння, навички приймати самостійні рішення на конкретній ділянці роботи в реальних виробничих умовах шляхом виконання обов'язків, властивих майбутній професійній, організаційно-управлінській діяльності.
   Організація практичної підготовки майбутніх фахівців з обліку і оподаткування регламентується Положенням про практичну підготовку студентів НУБіП України та навчальним планом підготовки фахівців спеціальності 071- «Облік і оподаткування».
   Зміст виробничої практики здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти визначений переліком і тематикою навчальних дисциплін, які є обов'язковими для спеціальності, а також тих, котрі вибрані для вивчення практикантом. Під час проходження практики здобувачі ознайомляться з діяльністю баз практики, головними фінансовими показниками, виконають завдання практики, передбачені Робочою Програмою виробничої практики з фаху для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня.
    Відповідно до Положення про практичну підготовку та навчального плану підготовки фахівців спеціальності 071- «Облік і оподаткування» кафедрою обліку та оподаткування 14 червня 2023 року був проведений інструктаж студентів ОС «Магістр» щодо проходження виробничої практики.
  В інструктажі взяли участь викладачі кафедри обліку та оподаткування і студенти ОС «Магістр» спеціальності 071– «Облік і оподаткування».
 

    Основні завданнями та мету проходження практики окреслив в.о. завідувача кафедри обліку та оподаткування к.е.н., доцент Литвиненко Володимир Сергійович, зокрема, акцентувалась увага, що досягнення поставленої мети забезпечується через формування в здобувачів професійного вміння приймати самостійні рішення в певних виробничих умовах з урахуванням соціальних наслідків. Також Володимир Сергійович підкреслив необхідність виховання у студентів ОС «Магістр» потреби систематичного постійного підвищення ділової кваліфікації шляхом самостійного оволодіння новими знаннями та творчого застосування їх у практичній діяльності.
 

    Про порядок організації та керівництво виробничою практикою від університету та баз практики повідомила к.е.н., доцент кафедри Слєсар Тетяна Миколаївна. Як викладач дисципліни «Організація бухгалтерського обліку» Тетяна Миколаївна націлила студентів на необхідність відображення в звітах про практику питань саме організації бухгалтерського обліку та облікового процесу суб’єктів господарювання. Була звернута увага на терміни підготовки, здачі на перевірку та захисту звітів відповідно до вимог НУБіП України.
   Під час інструктажу студенти Катерина Мошкун та Анна Єфімчук виявляли жвавий інтерес та цікавились організаційними моментами і певними деталями підготовки та захисту звітів. Вони отримали відповіді на поставлені запитання.
   Про необхідність набуття передбачених компетентностей розповіла к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування – Гарант ОП «Облік і оподаткування», Гуренко Тамара Олексіївна.
    Також обговорювались питання обов’язків керівників практики та студентів. У достатній мірі був висвітлений зміст виробничої практики.
    Програма виробничої практики та методичні вказівки з проходження виробничої практики сприятимуть полегшенню оформлення звітів.

 

Тетяна СЛЄСАР,
доцент кафедри обліку та оподаткування

 

 

 

 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook