Відкрита лекція від AgroHUB на тему: "Бенчмаркінг в агро: суть, методологія та процес"

February 25, 2023

    24 лютого 2023 року відбулася відкрита онлайн-лекція від AgroHUB на тему: "Бенчмаркінг в агро: суть, методологія та процес. Показники для порівняння та оцінювання діяльності агропідприємств". Зустріч організована факультетом аграрного менеджменту НУБіП України. На відкритій онлайн- лекції були присутні студенти 1 курсу 1 групи та 2 курсу 2 групи спеціальності "маркетинг" факультету аграрного менеджменту.




   Спікер – Оксана Боброва, керівниця практики Бенчмаркінг Agrohub, має експертний досвід у побудові систем фінансово-економічного планування, автоматизації бюджетування в агрохолдингах для підвищення якості звітності та прийняття управлінських рішень.
   Бенчмаркінг або Benchmarking – це інструмент для ухвалення правильних рішень. Він визначає: ефективність виробництва, порівняно з іншими агровиробниками одного регіону; зони з найбільшим потенціалом покращень та зростання; додаткові можливості отримання прибутку.

   Лектор познайомила із кроками проведення бенчмаркінгу функціонального бізнесу, а також пояснила чому він набув широкого поширення. Пояснила передумови функціонування бенчмаркінгу. Також акцентувала увагу на методології розрахунку показників агроефективності. Навела порівняння показників агроефективності, які розкривають діяльність фірми із показниками ринку. Познайомила із факторним аналізом ЕВІТDА по культурі.
   Зустріч була цікавою та пізнавальною. Дякуємо організаторам та виступаючому за онлайн-лекцію в рамках проєкту Агрокібети на тему “Бенчмаркінг в агро: суть, методологія та процес. Показники для порівняння та оцінювання діяльності агропідприємств”.

Оксана Пащенко,
доцент кафедри економічної теорії

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook