Студенти першокурсники спеціальності 072 - "Фінанси, банківська справа та страхування" відвідали творчий вечір Олега Криворота

6 October 2022, 14:35

   6 жовтня 2022 року він Олег Криворот зібрав шанувальників поезії : на презентацію вже десятої збірки віршів «Рими продиктовані війною…» Як і минулого року для презентації була обрана чудова локація – ботанічний сад НУБіП України. 

 

  Наставки груп доценти кафедри банківської справи та страхування Ольга Файчук, Олексій Муравський та Олена Жарікова разом зі своїми студентами фінансистами із задоволенням були присутніми на даному заході. Власне в сьогоднішніх реаліях повномасштабної війни Олег Криворот як і інші поети, діячі культури у своїх віршах став рупором правди, і щоденною власною творчістю підтримує ЗСУ та звичайних громадян, додає своїми роздумами впевненості, а його слова теж стають зброєю. Творчий вечір розпочавс із хвилини мовчання...

   З вітальними словами до поета звернулися ректор НУБіП України академік Національної академії педагогічних наук України, доктор педагогічних наук, професор Станіслав Ніколаєнко, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, доктор економічних наук, професор, академік Національної академії аграрних наук Сергій Кваша, друзі та знайомі.

   Поезія в часи війни завжди була важлива й потужна. Добре сформульовані думки, емоційно підібрані слова, ритмізовані тексти мають змогу стимулювати людей, збурювати емоції відповідно до ситуації, додавати хоробрості чи рішучості, додавати особливих рис, які читачі можуть в собі знайти без підґрунтя.

    Весь вечір в ботанічному саду панувала тепла і творча атмосфера, частинку якої у вигляді збірки «Рими продиктовані війною…» з автографом автора кожен зміг взяти з собою. Свій авторський твір на вечорі зачитав заслужений діяч мистецтв України, поет, публіцист, бард, політичний діяч Володимир Гонський, а Народний артист України Роман Рудий виконав авторську патріотичну пісню.

     Традиційно Олег Криворот запрошує на свої творчі зустрічі виконавців пісень на його вірші. Цього разу їх виконала студентка магістратури економічного факультету Аліна Васюченко, учениця народної артистки України Наталії Шелепницької, Роман Рудий та Любов Шкварун.


Я щиро дякую усім хто зміг прийти,
Спасибі вам за щирість і підтримку,
Час пролетів миттєво, дуже стрімко,
Тож рухаємось в напрямку мети!
Дуже приємно що в тривожний час,
Знайшли можливість і були зі мною,
Душі болять поранені війною,
Творчість буремна об’єднала нас!
Добро творити наш орієнтир,
А неможливого немає геть нічого,
Ми непоборні! Все для Перемоги!
Будемо жити! Буде врешті мир!
(О. Криворот)

доц. Ольга Файчук

(на основі матеріалів Лесі Воляк)

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook