День Української Державності в НУБіП України

28 July 2022, 19:26
28 липня цього року Україна вперше відзначає День української державності. Символічно це свято прив’язане до Дня хрещення Русі-України, яке відзначалося у цей день протягом багатьох років. 
Свято встановлено указом президента Володимира Зеленського 24 серпня 2021 року, підписаним під час урочистостей до тридцятої річниці незалежності України. Зеленський підписав указ під час параду.
25 серпня він вніс законопроєкт, за яким це свято мало стати вихідним днем. 31 травня 2022 року Верховна Рада підтримала цей законопроєкт: «за» проголосували 257 народних депутатів. Закон набрав чинності 9 червня цього року.
 

 

В НУБіП України 28 липня 2022 року до Дня Української Державності  гуманітарно-педагогічним та юридичним факультетами було проведено круглий стіл «Українська державність в глобальному вимірі: історія, традиції, спадкоємність», на якому в очно-дистанційному форматі зібралися  академіки, професори і доценти, аспіранти, студентська молодь з усього університету, щоб у цей складний для України час ствердитись в одному: «Українській державі бути!».
 
 
 
Відкрив засідання круглого столу ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіслав Ніколаєнко. Він наголосив, що НУБіП України у цей нелегкий для нашої країни час на освітній та науковій ниві боронить українську державність. Студенти та співробітники університету також захищають нашу неньку Україну у Збройних Силах України, територіальній обороні, займаються волонтерством, надають фінансову підтримку ЗСУ. Світлу пам'ять наших героїв, що полягли на полі бою, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України, присутні вшанували хвилиною мовчання.
 
 
 Учасники круглого столу, у своїх доповідях, розповіли про етапи формування Української державності та нації; про роль економічних санкції у відновленні міжнародної законності в умовах російсько-української війни.
 
 
У творчих виступах взяли участь студентки – учасниці народного театру «Березіль».
Фінальним акордом свята стала пісня «Ой у лузі червона калина» у живому виконанні публіциста, барда, ведучого найбільших патріотичних протестних акцій, зокрема Мовного майдану, Євромайдану, заслуженого діяча мистецтв України Володимира Гонського.
 
 
 
Анна Якимовська
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook