Кафедра економіки долучилася до Всеукраїнського форуму «SEB-2022»

20 July 2022, 6:48

20 липня 2022 р. на базі НУБіП України пройшов, ініційований ректором університету, Всеукраїнський форум «SEB-2022» – співпраця науки, освіти і бізнесу для післявоєнного відродження країни.  

До його роботи долучилися біля 600 учасників – представники органів державної влади, бізнесу, наукових, освітніх і громадських організацій. Не залишилася осторонь і кафедра економіки.
Зокрема, на форумі кафедру представляли д.е.н., доцент Тетяна Мірзоєва та к.е.н., доцент Олександр Балан і запрошені гості – представники бізнесу: Світлана Ніколаєнко, фінансовий директор компанії «Вікналенд», м. Київ і Анатолій Мазур, надання послуг МТС, м. Миронівка.
У дистанційному форматі до форуму «SEB-2022» долучилися співробітники кафедри та аспіранти денної і очної форми навчання.
 
 
У рамках основної частини форуму перед учасниками виступили представники науки, освіти та бізнесу, які в своїх доповідях висвітлили широке коло різнопланових і актуальних в умовах сьогодення питань. 
 
 Зокрема, доповідачі форуму говорили про:
- роль українських університетів в умовах війни та подолання її наслідків;
- можливості співпраці університетів з бізнесом;
- техніко-технологічні інновації в агросекторі;
- поєднання підприємництва, університетської науки та професійної підготовки кадрів;
- біологізацію землеробства як відповідь на продовольчі проблеми;
- сучасні тренди формування кадрового потенціалу енергетичних компаній;
- роль бізнесу і громадських організацій у підготовці фахівців для сфери геодезії та землеустрою в умовах воєнного стану і післявоєнного відновлення країни;
- бізнес компетенції майбутніх фахівців із захисту рослин;
- подолання наслідків війни як екологічної катастрофи;
- заходи аграрної політики у забезпеченні продовольчої безпеки;
- проєктні рішення для формування енергонезалежних громад.
 
 
 
 
Також надзвичайно насиченими в інформаційному плані виявилися секційні засідання. Робота «SEB-2022» продовжилась у п’яти секціях: енергетика, інженерний менеджмент та ІТ-технології; тваринництво, харчові технології та єдине здоров’я; суспільні науки у викликах часу; лісова політика та технології; сучасні агротехнології; біотехнологія, екологія та захист рослин. Представники кафедри економіки були учасниками секції «Суспільні науки у викликах часу», де активне обговорення викликали питання, що стосувалися hard skills і soft skills сучасних випускників, практичної підготовки студентів, проблем стажування викладачів на виробництві та проблем фінансування навчання студентів бізнесом.
 
 
 
 
 
 
За результатами роботи учасники форуму ухвалили звернення до всього українського народу, Президента України, Верховної Ради України, органів державної влади та місцевого самоврядування із словами підтримки дій, спрямованих на захист оборони і безпеки держави та закликом до єдності, солідарності та готовності обороняти Україну для забезпечення її перемоги та післявоєнного відновлення.
 
 Тетяна Мірзоєва
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook