Вогнеборці Сумщини двічі ліквідовували загоряння сухої рослинності

June 7, 2022
Державна служба України з надзвичайних ситуацій

 6 червня о 08:30, на лінію екстреного виклику 101, надійшло повідомлення про загоряння сухої рослинності в урочищі «Вовківка» в смт Краснопілля. Про пожежу повідомив випадковий перехожий який побачив дим на відкритій території. На місце події було направлено відділення чергового караулу 4 – ї державної пожежно – рятувальної частини.

Прибувши на місце вогнеборці встановили, що горить трава та залишки сухої рослинності на площі до 1,5 га, утворилась загроза подальшого поширення вогню на поруч розташований ліс. Для безперебійної подачі води на гасіння пожежні автоцистерни довелось до заправляти від природної водойми, яка була розташована на відстані 250 м від осередку горіння.

О 09:58 загоряння локалізували, а о 10:30 – витративши на гасіння майже 5 тонн води, повністю ліквідували.

Цього ж дня схожий випадок мав місце і в м. Суми, де о 12:03, до Служби порятунку 101, надійшло повідомлення про загоряння залишків сухої рослинності на вул. Михайла Кощія на площі до 70 кв. м.

О 12:29 загоряння локалізували, а о 12:35 – повністю ліквідували.

Всього на гасіння було залучено 2 одиниці спеціальної пожежної техніки та 8 чоловік особового складу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

 

Джерело: Державна служба України з надзвичайних ситуацій. https://dsns.gov.ua/uk/news/nadzvicaini-podiyi/vogneborci-sumshhini-dvici-likvidovuvali-zagoryannya-suxoyi-roslinnosti-video

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook