2 квітня 2022 р. пішов з життя наш колега, доцент, кандидат хімічних наук, колишній співробітник кафедри загальної, органічної та фізичної хімії агробіологічного факультету Ярослав Павлович Шатурський.

April 3, 2022

 

2 квітня 2022 р. пішов з життя наш колега, доцент, кандидат хімічних наук, колишній співробітник кафедри загальної, органічної та фізичної хімії агробіологічного факультету Ярослав Павлович Шатурський.

Коротка біографічна довідка

Шатурський Ярослав Павлович народився 7 червня 1939 р. у родині вчителів. У 1961 р. закінчив хімічний факультет Чернівецького державного університету за спеціальністю «Органічна хімія», отримав кваліфікацію «Хімік, учитель хімії середньої школи». Учень видатного хіміка-органіка професора д.х.н. А.В. Домбровського.

Після закінчення університету працював в Інституті органічної хімії НАН України, у якому в 1966 р. захистив дисертацію на здобуття вченого ступеню кандидата хімічних наук за спеціальністю «Хімія фосфорорганічних сполук».

З 1970 р. - доцент Національного університету біоресурсів і природокористування України. Багато років Ярослав Павлович викладав бакалаврські курси «Органічна хімія» та «Органічна та біоорганічна хімія», магістерський курс «Методи знешкодження засобів хімізації». Співавтор 6 посібників та підручників з грифом МОН України, численних статей та методичних рекомендацій українською та англійською мовами, патентів. Ветеран праці.

Це був педагог з великої літери, високоосвічена, широко ерудована, порядна людина, професіонал своєї справи, життя якого було яскравим та багатогранним. Життєлюбний, оптимістичний, завжди підтягнутий, готовий дати пораду у найскладніших питаннях нашої науки, любив творчість у всіх сферах діяльності, підтримував і заряджав енергією оточуючих, його любили й поважали студенти та колеги.

 Колектив агробіологічного факультету висловлює щирі співчуття рідним і близьким покійного.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook