Міжнародний вебінар «Актуальні конкурси за напрямом «Клімат і охорона навколишнього середовища». Пошук партнерів» у НУБіП України

December 6, 2021
Національний університет біоресурсів і природокористування України

З метою участі у конкурсі проєктних заявок програми Horizon Europe та інших міжнародних і вітчизняних конкурсах Національним контактним пунктом «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)» на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України, https://nubip.edu.ua/horizon2020, був організований Міжнародний вебінар "Актуальні конкурси за напрямом «Клімат і охорона навколишнього середовища». Пошук партнерів", який відбувся 2 грудня 2021 року.

З вітальним і заключним словом до учасників інформаційного вебінару від Національного університету біоресурсів і природокористування України виступили директор центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко і керівник НКП «Продовольство, біоекономіка, природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище (включаючи відповідні місії та партнерства)» на базі НУБіП України Лілія Калачнюк, відповідно.
З першою доповіддю на тему «Програма Горизонт Європа: конкурси, партнерство в проєктних заявках за напрямом Клімат» виступила Анжела Пятова (керівник НКП "Клімат, оточуюче середовище та ефективність використання ресурсів, включаючи сировинні матеріали", КПІ ім. Ігоря Сікорського, Київ, Україна) представила Заявки на проекти на 2022 рік з наведенням відповідних вебджерел для детального ознайомлення з інформацією кожного конкурсу на 2022 рік у робочій програмі Горизонт Європа, охарактеризовано можливості організованого підходу формування проєктної заявки та пошуку партнерів.
Друга доповідь на тему «Можливості для дослідницьких проектів у програмі Horizon Europe» була представлена Vanya Simeonova, менеджером з міжнародних відносин Східної Європи Університету Вагенінгена (Вагенінген, Нідерланди). Вона наголосила на «головному ключі успіху» проєктної заявки конкурсу програми Горизонт Європа - це вирішення конкретного проблематичного питання для ЄС та за застосування системного підходу (до якого входить мультидисциплінарність, міжгалузевий/ланцюг створення вартості, залучення МСП, кінцевого користувача та громадян).
Лілія Калачнюк (керівник НКП на базі НУБіП України) була модератором відкритої дискусії стосовно її доповіді «Проєкти. Можливості і перспективи» про участь НУБіП України у проєкті FOODSAFETY4EU (H2020-FNR-08-2020) у якості партнерів підтримки та можливостей поступу партнерства в цьому проєкті та формування інших успішних проєктних заявок для конкурсу програми Горизонт Європа. З детальною інформацією стосовно проєкту виступила Юлія Слива (заступник директора з наукової роботи Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК, НУБіП України).
Учасники міжнародного вебінару активно задавали питання, з’ясовували окремі структурні елементи проєктних заявок, користувалися «чатом» для уточнення наданої інформації. Матеріал чотирьох доповідей прикріплений до відповідного оголошення на вебсторінці НКП (https://nubip.edu.ua/horizon2020)
Висловлюємо подяку керівництву НУБіП України за надання можливості проведення вебінару на платформі Zoom.

Лілія Калачнюк,
керівник НКП "Продовольство, біоекономіка,
природні ресурси, сільське господарство та навколишнє середовище
(включаючи відповідні місії та партнерства)"
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook