Ректорат: продовжуємо навчальний процес у дистанційному форматі

25 жовтня 2021 року
     25 жовтня 2021 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося засідання ректорату. З сьогоднішнього дня, окрім студентів магістратури другого року навчання, до 15 листопада навчальний процес проходить в дистанційному форматі. Також безпосередньо в кампусі перебувають курсанти кафедри військової підготовки та іноземці-слухачі підготовчого відділення. Ректор Станіслав Ніколаєнко дав відповідні доручення підготувати проекти наказів на випадок запровадження червоної зони в столиці, які стосуватимуться організації діяльності університету.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Сергій Кваша доповів, що минулого тижня Оперативний штаб зафіксував максимальну кількість випадків захворювання на COVID-19 у щотижневому розрізі. Також він нагадав, що цього тижня 26 та 28 жовтня для працівників та студентів університету буде організоване щеплення.

     Учений секретар Оксана Барановська презентувала проекти порядків денних засідань ректорату та вченої ради, які пройдуть цього тижня в змішаному форматі. На ректораті планується серед іншого заслухати результати реалізації програми енергозбереження та планування діяльності ректорату на листопад.

 

     Проректор з наукової роботи та інноваційної діяльності Вадим Кондратюк зупинився на подачі наукових проектів для участі в конкурсі наступного року. В навчально-дослідних господарствах йде підготовка до збирання кукурудзи, закупівлі добрив на посівну кампанію 2022.

     Голова Студентської організації Марина Когут повідомила, що всі заплановані заходи перенесені або ж переведені в онлайн-режим. Тому й готуються пропозиції змін до академічного рейтингу з метою дати можливість активному студентству набрати додаткові бали.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про результати участі в Форумі Асоціації європейський університетів наук про життя, центральним питанням якої стало застосування вуглецевонейтральних технологій в сільськогосподарському виробництві.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про перебіг будівництва спортивного корпусу. Що ж до опалення, то цього тижня розпочнеться поступова подача тепла до гуртожитків кампусу. В навчальних корпусах опалювальний сезон розпочнеться відповідно до діючих температурних нормативів. Він також зупинився на значному здорожчанні енергоносіїв – спільно з планово-фінансовим відділом робляться прорахунки щодо використання комунальних послуг, тепла, води, електроенергії найближчими місяцями та можливості університету за це сплачувати.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук завважив, що відсьогодні стартує навчання на підготовчому відділенні. Для майже 1100 студентів першого курсу триває вирівнювальний семестр. Цього тижня заплановані ряд акредитаційних процедур для низки спеціальностей.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Сергію Кваші – контролювати стан вакцинації та захворювань на COVID-19 серед науково-педагогічних працівників та співробітників, студентства та аспірантів. Валерію Іщенку – підготувати аналіз споживання та витрат на комунальні послуги та енергоносії на період опалювального сезону, уточнити план ремонтних робіт на 2022 рік. Вадиму Ткачуку – внести пропозиції щодо можливого переходу столиці в червону зону карантину, прорахувати вартість проживання в гуртожитках для студентів та співробітників у зв’язку зі збільшенням стипендії та здорожчання комунальних послуг.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook