Майбутніх абітурієнтів шукаємо серед учнів молодшої школи

24 жовтня 2021 року

Професія лікаря ветеринарної медицини – одна із найдавніших і найкорисніших професій. У світі не так багато професій, де можна поєднати таку кількість знань і вмінь, а також застосовувати їх разом. Вибір цієї спеціальності має бути обгрунтованим, оскільки лікувальна ветеринарна практика – це важка фізична праця, яка часто супроводжується екстремальними ситуаціями та емоційним перенавантаженням.
Саме такі меседжі були головними під час проведення екскурсії для учнів молодшої школи на факультеті ветеринарної медицини НУБіП України.
Екскурсія була організована в п’ятницю (22 жовтня) за співпраці кафедри терапії і клінічної діагностики факультету ветеринарної медицини (доцент Наталія Бойко) і вчителів молодшої школи гімназії №179 м. Києва (Наталія Кориченська). Для дотримання вимог адаптивного карантину всім учням виміряли температуру. Кожний учень був в масці і мав дезінфекційний засіб. Клас розділили на дві підгрупи. Учні заходили лише в провітрені приміщення, де не перебували студенти і співробітники.
Ще на початку екскурсії ми задали запитання учням 3-В класу, чи знають вони, хто такі лікарі ветеринарної медицини. Всі учні надали правильну відповідь. І звичайно, ми поцікавились, чи хочуть вони бути такими лікарями. Впевнених відповідей було близько 10, і майже половина класу вважали, що це гарна професія для них.
Згідно плану екскурсії учнів зустрічала кафедра анатомії, гістології і патоморфології тварин ім. акад. В.Г. Касьяненка в особі доцента Миколи Стегнея, який досить дохідливо ознайомив їх з експонатами музею і надав вичерпні відповідав на запитання, яких було безліч.

Наступним за планом екскурсії було відвідування центрe НАУКА 3.0«Зоопарку під мікроскопом», який знаходиться на території Клінічного центру «Ветмедсервіс». Забрати учнів від мікроскопів, з таким якісним зображенням було не просто.

Учні також побачили, що на території факультету є й продуктивні тварини. Всі учні знали правильну назву цих тварин. Впізнали і корівок, і коней, і кізок, і овець, і кроликів, і щурів, і курей, і фазанів, і голубів. А допомагав їм в цьому розібратися доцент кафедри ветеринарної гігієни ім. проф. А. К. Скороходька В’ячеслав Соломон, який показав, як утримуються тварини, чим годуються, де відбувається прийом хворих тварин тощо.


Інформацію про паразитів від доцента кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Олени Семенко учні, слухали затамувавши подих. Потім уважно розглядали експонати, працювали за мікроскопами, задавали багато запитань.


На закінчення учні завітали до навчальних манежів кафедри терапії і клінічної діагностики, де спробували себе в ролі майбутніх студентів. На останок ми знову запитали, хто ж тепер має бажання обрати професію лікаря ветеринарної медицини. Кількість бажаючих трошки зменшилась, порівнюючи з початком екскурсії, але більшість не змінили своєї думки (видно з піднятих рук на фото). Ми зафіксували цей момент і почекаємо кілька років…

В цілому, екскурсія була дуже насиченою, емоції зашкалювали, учні навіть повірити не могли, що зовсім близько від гімназії знаходиться такий цікавий факультет.
Учні щиро Д Я К У В А Л И кожному викладачу, який долучився до екскурсії. Слово "дякували" ми написали саме так, як вимовляли учні – щиро і декілька разів підряд. Всі викладачі отримали також масу приємних вражень від спілкування з такими позитивними відвідувачами.
Хочу подякувати всім викладачам і співробітникам факультету ветеринарної медицини, які долучились до цієї профорієнтаційної екскурсії, а саме: доценту Миколі Стегнею, доценту В'ячеславу Соломону, головному лікарю ветеринарної медицини Клінічного центру «Ветмедсервіс» Надії Іванченко, доцентам Олені Семенко та Інні Пашкевич, старшому лаборанту С. Омельчуну.

Доцент кафедри терапії і клінічної
діагностики Наталія Бойко

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook