Важливість професії: думка випускниці кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин

22 жовтня 2021 року

Захист рослин від шкідників, хвороб і бур’янів є невідємною частиною у технології вирощування сільськогосподарських культур. Правильне використання засобів захисту рослин є важливим та складним завданням, адже пестициди різноманітні за призначенням, властивостями, особливістю дії та післядії, впливом на людину, тварин і корисні організми та стійкістю в навколишньому середовищі. Тому дуже важливою та необхідною не лише для аграрного сектору, а й для всієї країни, є підготовка висококваліфікованих спеціалістів для вирішення комплексних завдань у напрямку захисту рослин.

Саме цією ідеєю і був продиктований мій чотирирічний шлях навчання у НУБіП України за спеціальністю «Захист та карантин рослин». Ці роки, проведені у стінах університету, а особливо навчального корпусу №4 – назавжди закарбувалися у пам’яті, наповнили новими знаннями та досвідом. Саме завдяки обраній мною спеціальності «Захист та карантин рослин» чи скоріше талановитому викладацькому складу на кафедрах фітопатології, ентомології та інтегрованого захисту рослин, разом з одногрупниками ми дізнавалися стільки, що протягом всього життя буде, що згадувати і застосовувати, як на трудовій ниві, так і в повсякденні. Буде справедливо сказати, що завдяки отриманим знанням ми стали різносторонньо обізнаними, грамотними фахівцями.

Отриманна мною освіта та, особливо, досвід відкрили шлях до подальшого розвитку і становлення мене, як чудового спеціаліста. Можна сказати, що університет – фундаментальний щабель, перший крок. Працюючи майже рік менеджером з реалізації засобів захисту рослин та добрив для фермерських господарств, я вдячна самовідданній роботі викладацького складу спеціальності за теоретичні знання й навички, які успішно застосовую у процесі роботи. Я планую і далі рости у сфері захисту рослин, адже людині з таким фахом є де себе реалізувати. Провідні світові компанії, виробники засобів захисту рослин і їхні численні дистриб'ютори, інспекції із захисту і карантину рослин, профільне міністерство, митниця – на сьогодні досить багато є місць для успішної кар'єри.

Я рада, що наш університет не відстає від тенденцій сучасності і розвиває напрямок «Захист та карантин рослин». Відтак і випускники, фахівці із захисту рослин, матимуть високий рейтинг на ринку кадрів для агросектору. А доля майбутнього українського врожаю перебуватиме в надійних руках!

 

Курч Марина, випускниця спеціальності «Захист та карантин рослин»

Чернега Тетяна, доцент кафедри інтегрованого захисту та карантину рослин 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook