Козацькому роду - нема переводу.

17 жовтня 2021, 10:33
Трахтамирів

   В рамках святкування Дня захисників та захисниць України, Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського козацтва 16 жовтня за підтримки ректорату університету - родина НУБіП України відвідала Трахтемирівський заповідник.

     Делегацію від Національного університету біоресурсів і природокористування України очолили Голова наглядової ради університету професор Микола Томенко, проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку академік НААН України Сергій Кваша. В складі делегації брали участь представники студентських рад гуртожитків, відділ виховної роботи та студентських справ ННЦ ВР і СР, заступники деканів з виховної роботи, викладачі факультетів та інститутів, члени родин!

 

    Цього року відзначається 400-ліття перемоги у Хотинській битві. Так на честь цієї дати був встановлений меморіальний хрест на місці козацької церкви у с. Трахтемирів (перша козацька столиця) під егідою голови наглядової ради НУБіП України – Миколою Томенко. Час не пощадив попередній дерев’яний хрест, тому був встановлений кам’яний пам’ятний козацький хрест.

 

    Українські священики соборно освятили новий кам'яний Хрест. Після освяти всі учасники заходу пройшовши пожовтілими стежками мали можливість побачити аутентичну природу без втручання людей, місця зародження реєстрових козаків та козацькі могили. Схили, дерева, Дніпро – неймовірні пейзажі Трахтемирова.

 

    Трахтемирівський заповідник — унікальне місце, що об’єднує в собі природну, історичну та археологічну цінність. Старовинна духовна столиця козаків, ця місцевість і досі вважається священною. Тут відчувається сильна енергетика і зв’язок з минулим. Тут мешкає Український козацький Дух, тому півострів вважається місцем сили всієї України. Дніпро, огинаючи його, своєю течією закручує величезні енергетичні вихори, створюючи по центру півострова (так звана “висота 222”) потужний потік природної енергії, яка живить все живе в цьому світі. Саме тому з давніх часів це місце приваблювало своєю міццю людей: жерців, волхвів, християнських ченців і козаків-характерників.

 

 

 

   Завершення подорожі увінчалося козацьким Кулішем, який приготував старий козак Василь Нелуп та отаман Борис Скребцов, який з 1993 року відроджує славні традиції Трахтемивіської Січі виховуючи молодь в дусі Віри та патріотизму Українському дитячо-юнацькому товаристві «Січ» (всеукраїнська дитяча скаутська організаця).

   Козацька держава – гордість і слава!

 


Ірина Курінна,
Провідний фахівець відділу
виховної роботи і студентських справ

ННЦ ВР і СР

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook