Гігієна тварин: проводимо пари цікаво та з користю

15 жовтня 2021 року
     Гігієна тварин має велике значення для ветеринарної медицини. Що ж таке гігієна тварин? Найбільш повне визначення цього поняття дав професор А.К. Скороходько: "Гігієна тварин – це наука, яка вивчає взаємовідношення організму тварин з умовами зовнішнього середовища з метою охорони і зміцнення здоров’я, з використанням раціональних способів утримання, годівлі, вирощування, експлуатації та догляду, які забезпечують високу продуктивність зумовлену генетичним потенціалом живого організму". 

     Так, 11 жовтня 2021 року студенти 3 курсу 12 групи спеціальності 211 «Ветеринарна медицина» (Ветеринарне забезпечення військ, сил) факультету ветеринарної медицини разом з викладачем Михальською Вітою Михайлівною на базі навчальної лабораторії кафедри та ННВЦ «Ветмедсервіс» провели лабораторну роботу за темою «Гігієнічні вимоги до кормів та кормових добавок для тварин».

  

     У стаціонарі факультету ветеринарної медицини студенти ознайомилися із кормовою базою для тварин, умовами зберігання і використання кормів, причинами зниження якості кормів. Була проведена міні-екскурсія, де студенти змогли повною мірою побачити, яким чином здійснюється годівля усіх видів тварин стаціонару, а також відібрали корми та дослідили їх якість.

 

В умовах навчальної лабораторії кафедри студенти дослідили колір, запах, смак кормів, а також засміченість та ураження комірними шкідниками, кислотність зерна, визначили активність уреази (антипоживної речовини, що міститься у деяких кормах).

  

     Ознайомившись із різноманіттям кормів, що використовують для годівлі тварин, визначивши їх якість та проаналізувавши умови зберігання, мстуденти впевнились, що годівля тварин відповідає всім вимогам.


Катерина Сержант, Василь Сіщук,
студенти 3 курсу 12 групи спеціальності 211 «Ветеринарна медицина»
(Ветеринарне забезпечення військ, сил)

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook