«Соловейко-2021» визнав «Колос» професіоналом!

28 вересня 2021, 17:12

 Тернопільщина – мальовничий край, який називають туристичною «Меккою», адже тут кожне село має свою архітектурну пам’ятку, тут розташовані понад третина всіх українських замків, є три великі горизонтальні гіпсові печери, які приймають туристів, Дністровський каньйон і власні, Кременецькі гори – частина Подільської височини. Сам Тернопіль – місто, яке в 2020 році визнане молодіжною столицею України за найкращі в Україні умови для проживання і розвитку молоді. То ж як хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Колос» імені С.А. Семеновського під керівництвом старшого викладача кафедри культурології Володимира Якимчука могла відмовитися від запрошення на 10-й ювілейний відкритий всеукраїнський фестиваль-конкурс  української народної пісні «С О Л О В Е Й К О», який проходив у цьому місті ?

      "У нас є естрадні, джазові, рок-фестивалі, а тих, які пропагують українську народну пісню, насправді дуже мало. Наша мета – знайти талановиту молодь, яка любить і хоче співати українську пісню. У нас компетентне журі – народні артисти України, викладачі вокалу з Києва, Львова, Винниці. Серед критеріїв оцінювання – мелодійність,  інтонаційність,  аранжування, відповідність музики та стилю, наявність вокальної школи,  переконливість у втіленні, зовнішній вигляд, який допомагає сприйняттю виконавця глядачем, костюм, який підкреслює творче  втілення, музична основа ", – так  анонсувала фестиваль одна з організаторів Зоряна Вовк.
 
 
      Улюблений автобус, у якому, як звично, цілу дорогу проходили репетиції   конкурсних ( і не тільки ) номерів, домчав групу  до «файного міста», і конкурсантам залишалося  чекати своєї черги серед понад 100 учасників…  Та наші «колосисти» не люблять дарма витрачати час, тому  вирішили: а що, як відвідати тернопільські школи ? І про університет, мовляв, розкажемо, рекламу йому дамо, і себе покажемо?
       Так, окрім фестивалю, відбувся профорієнтаційний тур «Колоса» , і там, де виступали хлопці і дівчата,  ніхто не залишався байдужим: запитань про університет і його можливості було безліч. Особливу вдячність за теплоту прийому студенти висловлюють директорці ЗОШ № 7 Галині Костюк і директорові ЗОШ № 10 Андрієві Газилишину.
 
 
 
      Але конкурс є конкурс, і хвилювання перед виходом на сцену все ж не проходило. Та все як рукою зняло, коли вже після першого конкурсного номера у залі звучало «Браво!», а вже другий просили виконати на «біс».  
 
 
 
       Уже після виступу, та й під час «фотосесії »  містом  хористів перепиняли тернополяни, дякуючи за подаровані хвилини насолоди.
 
 
 
       Вражені «Колосом» були і члени журі: хорова група народного ансамблю пісні і танцю «Колос» виборола Гран –Прі «Соловейка» у категорії «Профі»!
 
 
 
  
      Вітаємо «Колос» з 5-м(!) Гран-прі від цьогорічного початку навчального року! Щиро дякуємо керівникові хорової групи Володимирові Яковичу Якимчуку за те, що в нелегкий карантинний час вміло веде колектив до нових вершин і перемог!
 
 Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook