Вчена рада гуманітаріїв: підготовка до дня відкритих дверей, організація практичного навчання, результати анкетування студентів

24 вересня 2021 року

   22 вересня 2021 року відбулося засідання Вченої ради гуманітарно-педагогічного факультету. Голова вченої ради Інна Савицька розпочала роботу з порядку денного, в якому були представлені такі питання: про організацію практичного навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті; про підсумки вступної кампанії 2021 року та нові пріоритетні напрями профорієнтаційної роботи 2021/2022 н. р.; про результати анкетування студентів тощо.
   На початку засідання проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку, голова оперативного штабу університету, академік Національної академії аграрних наук України Сергій Кваша поінформував членів Вченої ради про стан захворюваності серед викладачів і студентів та результати роботи оперативного штабу щодо вакцинації викладачів і студентів університету. Сергій Кваша також зосередив увагу на питанні необхідності дотримання санітарно-епідеміологічних вимог, ситуації із захворюванням на COVID-19 та продовженні інформування учасників навчального процесу про подальші кроки з проведення добровільної вакцинації.

   Заступник декана Ігор Буцик ознайомив із детальною інформацією щодо організації практичного навчання на гуманітарно-педагогічному факультеті, зокрема увагу завідувачів кафедр та керівників практик було акцентовано на необхідності оприлюднення на кафедральній сторінці сайту університету основних матеріалів щодо організації практичної підготовки та її результатів; перегляді, аналізі та затвердженні відповідно до чинних вимог робочих програм, переліку баз практик із числа провідних установ і методичних рекомендацій; розширенні баз виробничої практики як в Україні, так і за кордоном. На черговому засіданні вченої ради керівники практик у присутності гарантів освітніх програм повинні звітувати про результати практичної підготовки.

   Заступник декана Олег Єресько доповів про підсумки вступної кампанії 2021 року. Якість освітніх послуг, що їх надає університет, впливає і на кількісні показники контингенту студентів. Це виявляється в успішному наборі студентів за умов зростаючої конкуренції в наданні освітніх послуг. На гуманітарно-педагогічному факультеті в останні роки кількість студентів суттєво збільшилася. Сьогодні на факультеті навчається 2163 студента.

 

   Доповненням до цього питання стала інформація Інни Савицької щодо програми та стану підготовки до цьогорічного Дня відкритих дверей, що пройде на стадіоні 29 вересня 2021 року.

   Завідувач кафедри педагогіки Руслан Сопівник представив членам ученої ради проєкт «Положення про студентських консультантів» – студентів університету, до обов’язків яких входить загальна допомога абітурієнтам та / або студентам першого курсу, пришвидшення академічної та соціальної інклюзії першокурсника у повсякденне життя університету. Положення визначає вимоги до претендента у студентські консультанти, права та обов’язки студентських консультантів та організацію їх діяльності.

 

   Заступник декана Вадим Овчаренко інформував про результати анкетування студентів. Завідувачі випускових кафедр, гаранти освітніх програм повинні перевірити наявність та привести у відповідність систему періодичного опитування здобувачів вищої освіти згідно критеріїв оцінювання НАЗЯВО та «Положення про забезпечення якості освітньої діяльності та якості вищої освіти у Національному університеті біоресурсів і природокористування України»; посилити контроль за якістю дистанційного викладання навчальних дисциплін; оновити зміст електронних навчальних курсів із урахуванням результатів анкетування студентів.
   Голова навчально-методичної ради факультету Світлана Амеліна зосередила увагу завідувачів кафедр на активізації роботи науково-педагогічних працівників на етапі підготовки до атестації електронних навчальних курсів дисциплін, оскільки саме платформа Elearn є основою дистанційного навчання, яка дає можливість повноцінно проводити переважну кількість навчальних занять, організовувати самостійну роботу студентів та контрольні заходи.
Члени вченої ради розглянули й інші важливі питання життєдіяльності гуманітарно-педагогічного факультету

 

Інна Грабовська,
вчений секретар гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook