Атмосфера дружби та розуміння

19 вересня 2021, 20:07
   Саме під таким гаслом 15 вересня 2021 р. пройшла зустріч куратора академічної групи, доцента кафедри охорони праці та біотехнологічних систем у тваринництві Ачкевич Оксани Миколаївни зі студентами групи АІ-2105ст. Зустріч була організована під час чергування Оксани Миколаївни в студентському гуртожитку №5.

   Родзинкою вечора стала захоплююча та інтригуюча гра в Мафію. Що це таке? Мафія - командна інтелектуально-психологічна рольова гра з детективним сюжетом. Гру придумав навесні 1986 року студент факультету психології Московського державного університету Дмитро Давидов. Спочатку в неї грали у гуртожитках, аудиторіях і коридорах МДУ, але після того як деякі студенти університету провели канікули в літніх студентських таборах, де відпочивали студенти й інших радянських вузів, гра разом із новими учасниками почала поширюватись по інших навчальних закладах СРСР.
   В 90-ті роки гру використовували для розвитку особистісних якостей курсантів та засвоєння різноманітних прийомів і методів читання мови рухів тіла в ігровій формі.
   В наш час гру «Мафія» також використовують для лікування азартних людей від ігрової залежності в Китаї і як засіб перевиховання «складних» підлітків у літніх християнських таборах у Сполучених Штатах Америки. За допомогою «Мафії» до ролі майбутніх присяжних готуються японські старшокласники.

   Користь від гри в мафію безсумнівна, вона розвиває відразу багато навиків: формує навички ефективної комунікації; формує вміння розрізняти правдиві і брехливі висловлювання; тренує навички розумової діяльності; розвиває спостережливість; розвиває здатність розуміти різні невербальні (несловесні) сигнали; нарешті, згуртовує команду. А це дуже важливо для студентського колективу, особливо в умова карантину та дистанційного навчання, коли іноді не достатньо особистого спілкування та часу на знайомство. Тепла довірлива обстановка, чай, торт, щире спілкування створили чарівну атмосферу дружби та розуміння, яка запам'ятається на довго.
   Також були оглянуті кімнати, де мешкають студенти та обговорені проблеми з якими вони стикаються в побуті.

 

Оксана Ачкевич, доцент кафедри охорони праці та біотехнологічних систем у тваринництві

 

 

 
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook