На Харківщині вирують пожежі в екосистемах: названо причину

17 вересня 2021 року
Відкритий ліс

Рятувальники наголосили, що здебільшого причиною пожеж в екосистемах стає людський фактор У Харківській області ледь не щодня спалахують пожежі в екосистемах.

Зокрема, 13 вересня сталося 33 пожежі, 11 вересня — 30, 10 вересня — 25. Такі дані озвучили в пресцентрі Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України в регіоні.

За інформацією рятувальників, горіли сухостої, сухе гілля, поодинокі сухі дерева, очерет та сміття. Усі пожежі ліквідували сили пожежно-рятувальних підрозділів ДСНС із мінімальними наслідками.

Як повідомили у пресслужбі ДСНС, 10 вересня вогонь спалив дощенту 14 га територій. Наступної доби пожежі зайнялися на відкритих територіях, загальна площа яких становила близько 18 га. Загальна площа пожеж в екосистемах Харківщини 13 вересня становила понад 9 га.

Рятувальники наголосили, що здебільшого причиною пожеж в екосистемах стає людський фактор — люди випалюють сухостої, пасовища, очерети. Як наслідок, неконтрольоване полум’я поширюється на кілометри, завдаючи серйозної шкоди природі та загрожуючи здоров’ю та життю самих людей.

Окрім того, у ДСНС попередили, що в більшості областей України 15-17 вересня зберігатиметься підвищений ризик виникнення пожеж.

“15-17 вересня в Україні, крім більшості районів Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Закарпатської областей, надзвичайний рівень пожежної небезпекию

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/179232/

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook