Перемоги України крізь віки Української державності

17 вересня 2021 року

13 вересня 2021 р. для студентів 2 і 4 групи 2 курсу юридичного факультету наставниками – Юлією Шовкун і Іриною Єрмоленко, було проведено історико-пізнавальну зустріч, присвячену 30-ти річчю незалежності України.

Україна має тисячолітню традицію державності – Русь, Галицько-Волинське князівство, Велике князівство Литовське, Козацька держава, державні утворення ХХ століття. Вона не була безперервною: під впливом зовнішніх (завоювання) та внутрішніх (міжусобиці) чинників українські території не раз потрапляли під владу держав-завойовниць, але кожного разу наш народ зі зброєю в руках захищав свою неньку Україну.

100 перемог України, поданих для ознайомлення студентам, увіковічили своєрідну історію нації та висвітлюють феномен Української державності з різних цивілізаційних ракурсів і соціокультурних перетворень.

 

 

Шлях до омріяної незалежності українського народу був тернистим, але наповненим унікальними державотворчими подіями, з якими студентів юридичного факультету і було ознайомлено. Адже тридцятирічне існування сучасної держави можна осягнути тільки в багатоманітних й унікальних контекстах багатовікової боротьби за національно-державну самостійність, спираючись на великий досвід та традиції державотворення.

 

 

 Сподіваємося, що цей захід дав можливість кожному з учасників доторкнутися до історії, спонукатиме до переосмислення доленосних для нашого народу історичних подій, до самостійних пошуків та вивчення історії Української державності.

 

Юлія Шовкун,
наставниця групи Прав-2002
Ірина Єрмоленко
наставниця групи Прав-2004
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook